VIDEO: #telovadimdoma s Tanergijo - 3. del



Ker domača samoizolacija še kar traja, nam ne preostane nič drugega, kakor da ostanemo doma.
In dlje kot traja ta karantena, toliko bolj pomembno je, da doma nismo preveč v sedečem položaju, ampak da tudi kaj pomigamo.  
 
Gibanje v vseh oblikah 
H gibanju šteje tako delo na vrtu, če ga imate (Tukaj preverite, katere vaje so priporočljive, če imate težave z bolečinami v križu!), kot katerkoli druga oblika gibanja - sprehod po bližnji okolici, sesanje in umivanje oken, igre z otroki, pri katerih tečete, skačete in se tudi prepotite ...
Pa vendar nimamo vsi enakih okoliščin, v katerih preživljamo to domačo karanteno. Če torej nimate veliko možnosti za gibanje, vam kot strokovnjakinja in ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja ter življenja priporočamo, da nekajkrat na teden opravite nekaj vaj, ki bodo poživile vaše telo, vam pognale kri po žilah, vam zbistrile glavo in na splošno oživile vaše celo telo.
 
POGLEJTE TUDI VIDEO: 20-minutno razgibavanje s palico
 
Gibanje je za človeka izvorno in naravno
Človek se je dva milijona let razvijal v naravi, pri čemer je bilo sedenja zelo malo, veliko pa hoje in drugih oblik prvobitnega, naravnega gibanja - aktivne hoje, lazenja, plazenja, plezanja, kotaljenja, potiskanja, vlečenja, drsenja, teka, plavanja in tudi plesa.
Vse te elemente naravnega gibanja torej nosimo globoko v svojih celicah, le prebuditi jih je treba.
Danes tako v družbi Tanergijine ambasadorke Jane v zgornjem videu svoje telo spomnite na naravno gibanje, v spodnjem videu pa preverite, kako se lahko gibljemo medtem, ko sedimo. 
 
Za vse tiste, ki si želite bolj intenzivno telovadbo, pa se nam lahko pridružite na Tanergijinih plačljivih programih za začetnike, poznavalce in naprednejše, poseben in prilagojen program za telovadbo na domu pa čaka tudi nosečnice ter mamice po porodu.

Če imate kakšno vprašanje, mi lahko tudi pišete na tanja@tanergija.si, sem vam z veseljem na voljo za vse gibalne dileme in izzive. 
Mi smo tu za vas, da boste lahko tudi v domači karanteni poskrbeli za svoje telo, da boste zdravi ter predvsem čim dlje časa v življenju samostojni in funkcionalni!









 
Tanja Želj Tanja Želj je ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja in življenja. Je idejni in strokovni vodja pilates centra Tanergija®, vodi tudi spletni projekt Fit okoli 40. Jedro njenega življenja je njena družina – hčerka Ela in partner Mark.
Njene ideje ter več informacij o njenem delu in storitvah najdete na Tanergija.si in na Tanjazelj.si.