RECEPT: Napitek, ki topi maščobe na trebuhu



Kako se najlažje znebiti maščobe na trebuhu? Pripravite recept za ta enostaven napitek in preverite rezultat že po sedmih dneh. Napitek mnogi imenujejo tudi japonska voda, v resnici pa gre za napitek z ingverjem, ki ga lahko pripravite sami doma.


PREBERITE TUDI: Ajurvedska pravila za uspešno hujšanje


Izjemna moč ingverja
Ingver vsebuje kar nekaj vitamina C, železa in kalija. Poleg tega še malo vitaminov B, magnezija, fosforja in cinka. Ingver vsebuje tudi snovi, kot so shogaoli in gingeroli.


Ingver ima vrsto dobrih učinkov: izboljšuje prebavo, krepi imunski sistem, pomaga pri slabosti in bolečinah, pomaga uravnavati nizek krvni tlak ... Nekateri menijo, da bi morali z njim začeti vsako jutro. Je nepogrešljiv v sezoni prehladov in grip, deluje protivnetno in izboljšuje cirkulacijo krvi. Hkrati je ingver tudi odlično orožje proti maščobnim oblogam.
Ingver naj bi pomagal celo, če vam je slabo zaradi nosečnosti, zaradi kakšnega zdravljenja, kot je kemoterapija, ali zaradi potovalne slabosti. Azijci ga že stoletja uporabljajo kot pomoč pri morski bolezni, saj naj bi zmanjšal občutke slabosti. 


PREBERITE TUDI: Kaj res vpliva na hujšanje?


Ingverjeva oziroma japonska voda - napitek, ki topi maščobe
Napitek oziroma ingverjeva voda naj bi deloval na pospešitev metabolizma in telesu pomagal topiti maščobne obloge.


Za napitek potrebujete:
- 2 limoni
- košček ingverja
- 1 žlico medu
- 1 čajna žlička cimeta
- vodo
 
Za pripravo napitka si poglejte videoposnetek. 


Napitek lahko uporabite tudi kot pomoč pri slabosti v nosečnosti
Slabost in bruhanje se pojavi pri 80 odstotkih nosečnic. Najmočneje se simptomi izrazijo med devetim in dvajsetim tednom nosečnosti. Dokazano je, da ingver zmanjšuje slabost in bruhanje. Tako lahko pitje ingverjeveg vode pomaga ublažiti jutranjo slabost med nosečnostjo.
Raziskave so pokazale, da je uporaba ingverja pri slabosti in bruhanju v nosečnosti varna in učinkovita. Na splošno velja, da je med nosečnostjo varno popiti do štiri skodelice (950 ml) ingverjeve vode na dan. 


PREBERITE TUDI: Slabost in bruhanje med nosečnostjo
VIR VIDEA: Youtube.com