Vegi tatarc

Uredništvo Ringaraja.net | 10.12.2018

Za vas smo izbrskali veganski tatarski namaz, ki ga lahko jedo tudi nosečnice in majhni otroci. Morda ga vzljubijo tudi ljubitelji mesa.

 

V času veselega decembra, se na družinskih srečanjih pogosto znajde tudi tatarski biftek, ki ga nosečnice ne smejo jesti, prav tako pa ne majni otroci.

Zato smo na spletni strani Boobee Foodee poiskali zelenjavno oziroma vegansko različico, ki bo zagotovo navdušila tudi ljubitelje mesa.

 

RECEPT: Vegi tatarc

 

Sveže sestavine

Tako kot velja za mesni biftek, da je njegova kakovost odvisna od pravega kosa in svežine mesa, velja tudi za zelenjavni biftek: poskrbite, da bodo sestavine čim bolj sveže, začimbe pa ekološkega izvora.

 

Eksperimentirajte

Ko boste sesekljali in do gladkega premešali vse sestavine, veganski tatarc poskusite in po svojem okusu dodajte še katero od sestavin - nekaterim je bolj všeč okus po gorčici, drugim po česnu, tretjim po papriki.

 

Za otroke ga razredčite s kislo smetano

Če je otroku okus veganskega tatarskega namaza premočan, namaz razredčite s kislo smetano in ga otroku na kruh ali prepečenec namažite zares na tanko.

 

 

Recept za veganski tatarski namaz smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.