Topli sendviči z maslom iz oreščkov in jagodičjem

Uredništvo Ringaraja.net | 20.5.2019

Klasične tople sendviče s kupljenim instant kruhom, sirom in šunko zamenjajte z zdravimi toplimi polnozrnatimi kruhki z jagodičjem, maslom iz oreščkov in semeni čija.

 

Tudi vaš otrok obožuje tople sendviče - za zajtrk, malico, večerjo ali na pikniku? Preverite zares zdravo alternativo klasičnim toplim sendvičem!

Ti slastni in zdravi topli sendviči vsebujejo hranila, ki ugodno vplivajo na črevesje, srce in imunski sistem. Sveže jagodičje in semena čija prispevajo veliko več vlaknin, magnezija in beljakovin kot pa navaden kruh z maslom in marmelado.

Semena čija poleg vlaknin in beljakovin vsebujejo tudi veliko maščobnih kislin omega 3, železa, kalcija, magnezija in cinka.


Za 8 mini toastov potrebujete:

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • 100 g jagod
  • 70 g borovnic
  • 70 g malin
  • 60 g poljubnega masla iz oreščkov
  • 2 žlici semen čija
  • 240 ml vanilijevega grškega jogurta


Priprava: 

1) Naprej s hrbtom kuhalnice ali mečkalnikom za krompir v skledi zmešajte jagode, borovnice, maline in semena čija tako, da sprostijo sok in se premešajo. 

2) Po dveh rezinah kruha enakomerno porazdelite jagodno zmes in jo razmažite, preostali dve rezini kruha pa premažite z maslom iz oreščkov. Premazane rezine spojite skupaj, da nastaneta dva enaka sendviča.

 

PREBERITE TUDI: Mandotela za polizat vse prste!

 

3) Veliko ponev rahlo naoljite s kokosovo maščobo in jo segrejte na zmernem ognju. Sendviča pecite približno šest minut, da zlato porjavita, pri čemer ju enkrat obrnite. Ko sta pečena, ju prestavite na desko in počakajte, da se malo ohladita.

4) Vsak sendvič razrežite na četrtine, da dobite osem majhnih toastov, ki jih postrezite z vanilijevim jogurtom za pomakanje.


Zimski namig: Namesto svežega jagodičja lahko v hladnem delu leta uporabite zamrznjenega.


Recept za tople sendviče z maslom iz oreščkov in jagodičjem smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.


Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.