Recepti: Potica na sedem načinov

Uredništvo Ringaraja.net | 25.12.2023

Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

 

Glede na to, da bodo letošnji božično-novoletni prazniki drugačni kot smo jih navajeni in bi si jih želeli, je morda tudi praznična potica lahko drugačna kot tista klasična orehova potica.

Zbrali smo nekaj receptov, ki so jih naši Ringarajevski kuharski mojstri podelili z nami v rubriki Recepti.

 

1) Lešnikova potica

Če ste tudi vi med tistimi, ki enostavno ne marajo orehov, vas bo tale lešnikova potica zagotovo navdušila. Predvsem otroci imajo veliko raje okus po lešnikih kot orehih.

Tukaj najdeš recept za lešnikovo potico!

 

2) Makova potica z bučo hokaido

Tale potica je dokaz, da je tudi potica lahko še kako zdrava. Z makom boste poskrbeli za odličen vir kalcija, buča hokaido pa poleg številnih koristi za zdravje pomaga tudi pri hujšanju. Odlična rešitev za praznične dni!

Tukaj najdeš recept za makovo potico z bučo hokaido!

 

3) Čokoladna potica z orehi in bučo

Nekaj tradicionalnega, nekaj sladkega in nekaj zdravega. Vsekakor slastna kombinacija, ki se jo splača preizkusiti in se je lotiti v letošnjih božično-novoletnih praznikih. 

Tukaj najdeš recept za čokoladno potico z orehi in bučo!

 

potica

Vzemite si več časa za peko potice, da boste lahko brez stresa vključili tudi otroka.

 

4) Orehova potica s kakijem

Glede na to, da je na voljo še vedno veliko domačega in ekološkega kakija, ga lahko uporabite tudi v potici. Če so otroci bolj občutljive sorte, jim za to skrivnostno sestavino povejte šele, ko bodo povedali, kako navdušeni so nad novo potico.

Tukaj najdeš recept za orehovo potico s kakijem!

 

5) Potratna potica

Tako kot ima vsaka kofetarica svoj recept za idealno kavo, velja tudi za potico. Še posebej pa za potratno potico, zato z vami delimo dva recepta za to bogato potico. Najbolje bo, da preizkusite kar oba, otroci pa naj odločijo, kateri je boljši!

Tukaj najdeš recept ena in recept dva!

 

6) Kokosova potica

Okus po toplih tropskih krajih in videz zasneženega severnega pola. Vsekakor dokaz, da se nasprotja privlačijo in v pravem razmerju lahko ustvarijo pravi božanski okus. Potica, ki bi jo jedli še angelčki!

Tukaj najdeš recept za kokosovo potico!

 

potica

Potica božanskega okusa, ki jo je vredno poskusiti. (FOTO: Facebook)

 

7) Potička presenečenja

December je poln presenečenj, zato se spodobi, da je tudi božično-novoletna sladica presenečenje. In kaj lahko bolj zadovolji radovedne otroške želodčke kot potička presenečenja? Seveda božičkovo darilo pod smrečico. To pa seveda ne pomeni, da bo ta potička dolgo ostala na krožniku.

Tukaj najdeš recept za potičko presenečenja!

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.