Njoki so lahko tudi iz fižola!

Uredništvo Ringaraja.net | 25.6.2018

Vaš otrok obožuje njoke in druga škrobnata živila, s katerimi ni dobro pretiravati? Pomagajte si z fižolovimi njoki, ki jih lahko pripravite tudi brez glutena!

 

Tale recept dokazuje, da se da pripraviti tudi zelo zdrave njoke, ki bodo poskrbeli za obilo zdravih beljakovin.

Popolnoma brez moke sicer ne bo šlo, toda če boste izbrali pirino polnozrnato ali katero drugo zdravo žito, je okusen, visoko hranljiv in zdrav obrok zagotovljen!

 

Za 5-6 oseb oz. približno 100 njokov potrebujete:

  • 600 ml kuhanega rjavega fižola
  • 400 g pirine polnozrnate moke
  • 2 večji jajci
  • ščepec kumine
  • ščepec soli in popra

 

Priprava:

1) Fižol, jajci in začimbe v mešalniku zmešajte v gladko maso. Nato postopoma dodajajte moko in pri tem ves čas mešajte.

2) Testo pustite počivati približno 15 minut.

3) Na pomokanem pultu testo oblikujte v dolgo kačo, ki jo narežite na poljubne koščke.

4) Fižolove svaljke kuhajte v slanem kropu od pet do sedem minut, nato jih postrezite z naribanim belim sirom, svežim paradižnikom in čebulo.

 

 
Recept za fižolove njoke smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.