Napitki, ki pomagajo topiti maščobe

Helena Mlakar | 19.3.2014

V prispevku boste našli napitke, ki pripomorejo k hitrejši izgubi odvečnih kilogramov. Preizkusite jih in se prepričajte sami!

 

Sokovi za razstrupljanje organizma

Sokovi, ki razstrupljajo organizem so eni najbolj učinkovitih napitkov, ki pripomorejo k hitrejši izgubi odvečnih kilogramov. Naredite jih lahko iz sadja, zelenjave ali pa s kombiniranjem obeh živil. Najmočnejši pri topljenju maščob so citrusi, zato naj bodo v vsakem napitku. Tudi ananas pomaga ter jabolko. Dodate lahko tudi banano in avokado. Napitku dodajte še ingver, redkvico, peteršilj.

Takšni napitki imajo več funkcij. Čistijo vaš organizem, urejajo prebavo, izboljšujejo počutje, vračajo energijo in pomagajo pri hujšanju.


Zelenjavni sokovi

Najboljša zelenjava za hujšanje so kapusnice, to so brokoli, cvetača, zelje, brstični ohrovt, redkev in vodna kreša. Lahko jih mešate z ostalo zelenjavo ali sadjem. Kapusnice so bogate s fitonutriti, ki pomagajo zmanjševati mastno tkivo in kontrolirajo raven sladkorja v krvi, spodbujajo metabolizem in razstrupljajo organizem.


Zeleni čaj

Če ga še ne pijete, ga pričnite! Zeleni čaj je vir zdravja, vsebuje močne antioksidante, ki topijo maščobe, pospešujejo metabolizem. Napitek iz zelenega čaja je odličen za pospešeno kurjenje kalorij in za zmanjševanje apetita.


Brusnica in hruška

Sok iz brusnic in hruške je poln vitaminov in mineralov. Seveda je tudi sok ostalega sadja zelo zdrav, toda sok teh dveh sadežev tvori odlično kombinacijo, ki pospešuje metabolizem, povečuje energijo, telesu daje esencialne vitamine in proteine.


Črna kava

Tudi črna kava pospešeno topi maščobne obloge in pomaga pri urejanju prebave. Ampak ne z mlekom in sladkorjem! Pijte črno kavo brez vsega, da boste dosegli želeni učinek. A pri uživanju bodite zmerni.