Mandotela za polizat vse prste!

Uredništvo Ringaraja.net | 5.11.2018

Tudi vi iščete recept za slasten, a vendar zdrav čokoladni namaz, ki ga bodo otroci brez težav zamenjali za nezdrave različice?

 

Večina domačih čokoladnih namazov bazira na lešnikih, zato je tale recept, ki smo ga našli v knjižici receptov Boobee Foodee odlična osvežitev.

Glavna sestavina te domače mandotele so namreč - kot govori že ime - mandlji.

 

Za en kozarec mandotele potrebujete:

  • 200 g mandljev
  • 50-70 g datljev
  • 3 zvrhane jušne žlice kokosove maščobe
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • približno 200 ml kondenziranega kravjega ali riževega mleka

 

 

Priprava:

1) Najprej v ponvi na štedilniku ali v pečici popecite mandlje. Ko se pričnejo svetlikati, so pripravljeni. Mandlje nato z mokro krpo grobo zdrgnite, da prične odpadati ovoj. Očiščene jih v mešalniku zmeljite do gladkega.

2) Sedaj je čas, da mandljevi pasti dodate še ostale sestavine razen mleka, ki jih vse skupaj zmiksajte v homogeno maso. 

3) Ko so se vse sestavine zares dobro zmiksane, dodajte še mleko in mandotela je pripravljena za vse majhne in velike ljubitelje čokoladnih namazov.

 

 
Recept za mandotelo smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.