Družinski obisk sejma Altermed

Uredništvo Ringaraja.net | 16.3.2018

Otroci bodo na sejmu Altermed lahko okušali in tudi sami pripravili številne zdrave jedi, pobliže spoznali odgovoren odnos do hrane in narave ter skupaj z vami odkrivali novosti na področju ohranjanja zdravja na naraven način.

 

Ste skupaj z otroki že obiskali kakšen sejem in mu predstavili sejemsko dogajanje? Če vam je zmanjkalo idej za ta vikend, se lahko v soboto in nedeljo, 17. in 18. marca 2018, med 9. in 18. uro odpravite v Celje na sejem Altermed.

 

Zdrava prehrana skozi otroške oči

Tako v soboto kot nedeljo bodo na sejmu gostovale številne osnovne in srednje šole, ki bodo demonstrirale, kako zdravo hrano vidijo in okušajo otroci.

V soboto bo OŠ Lava prikazala, kakšna je vesela solata, Gimnazija Ledina bo predstavila evropske zajtrke, učenci OŠ Miklavž na Dravskem polju bodo spekli palačinke nekoliko drugače, Gimnazija Celje - Center bo zadolžena za medene koktejle, OŠ Mladika bo demonstrirala pripravo jedi iz buč v lokalnem okolju, OŠ Gornja Radgona pa bo prikazala, kaj se zgodi, ko Radgonska deca kuhajo, če naštejemo le nekaj sobotnih delavnic, ki bodo zagotovo pritegnile tako otroke kot starše.

V nedeljo bodo učenci OŠ Anice Černejeve Makole prikazali, kako pride od žita do kruha, učenci OŠ 27. julij Kamnik bodo pripravili sirni namaz iz čemaža, učenci OŠ Ob Dravinji bodo dokazali, da se da slano-sladke prigrizke pripraviti tudi iz »pešk«, SŠ Novo mesto – Srednja strojna šola pa bo pokazala, kako speči ajdove palačinke z zdravimi namazi. In še veliko več.

 

Naravno otroštvo

Na sejmu Altermed boste na svoj račun seveda prišli tudi starši, ki želite svojim otrokom omogočiti čim bolj naravno otroštvo, saj se boste lahko udeležili številnih delavnic in predavanj o zdravem načinu življenja. Od predavanja Sabine Topolovec iz Društva Ognjič z naslovom Zdravilne moči začimb za otroke in predavanja Prazen koš – polna denarnica društva Ekologi brez meja do predavanja Z ayurvedo do dolgega in zdravega življenja ter delavnice izdelovanja dišečih punčk iz sivke oz. t. i. izolskih pup, če naštejemo le nekatere. 

Program sejma je tudi letos zelo bogat, zato bo zagotovo vsak član družine našel nekaj zase. Več o sejmu Altermed in celoten program najdete tukaj.