RECEPT: Najbolj preprost sladoled pod soncem

Uredništvo Ringaraja.net | 22.5.2023

Tale bananin sladoled je pripravljen v petih minutah, primeren pa je tudi za vegane in najmlajše otroke, ki se šele spoznavajo z različnimi okusi.

 

Osnova tega najbolj preprostega sladoleda pod soncem so sicer banane, toda mu lahko dodate katerkoli zamrznjeno sadje, ki ga vaš otrok in vaša družina obožuje.

Priprava vam bo vzela le pet minut, druga dobra novica pa je tudi, da je tale sladoled primeren tudi za vegane.

 

Potrebujete:

1 zelo zrelo banano

1 jabolko (ali drugo sadje po izbiri)

1 čajno žličko javorjevega sirupa

1/2 čajne žličke cimeta

5-10 rozin

zdrobljeno temno čokolado

pražene oreščke po želji

 

Priprava

1) Za pripravo tega najbolj preprostega sladoleda pod soncem potrebujete zamrznjeno sadje, kar pomeni, da ga morate pred pripravo narezati na koščke in zamrzniti. Zamrznjeno sadje skupaj z javorjevim sirupom zmiksate v gladko maso.

2) Nato z žlico vmšate rozine ali oreščke, posujete s cimetom in zdrobljeno temno čokolado ter se potopite v čarobnost okusov.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

 

Recept za najbolj preprost sladoled pod soncem smo si našli na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.