Limonov-bananin kruh

Uredništvo Ringaraja.net | 14.11.2022

Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veseljem zmazal?

 

Tale limonov-bananin kruh je odlična rešitev za popestritev otroškega in družinskega jedilnika.

Uporabite ga lahko tako za zajtrk kot malico, otroku pa ga lahko ponudite tudi samega, saj je tako sladek in sočen, da lahko postane tudi otrokov najljubši kruhec.


Potrebujete:

120 g pirine moke

80 g naribanega kokosa (lahko je tudi kokosova moka)

3 jajca

50 ml kokosove maščobe

60 g sladkorja (trsnega ali kokosovega), ki ga lahko tudi izpustite

3 zelo zrele banane

1 limono (naj bo ekološka!)

2 čajni žlički limonine lupinice

1 zvrhano čajno žličko vinskega kamna ali pecilnega praška


Priprava:

1) Banane dobro pretlačite in jih zmešajte s sokom polovice limone. Kokosovo maščobo stopite in penasto zmešajte s sladkorjem. Moko in nariban kokos pa zmešajte z vinskim kamnom in limonino lupinico.

2) Razžvrkljajte jajca ter jim dodajte najprej pretlačene banane, nato pa še kokosovo maščobo s sladkorjem. Vse skupaj dobro premešajte. Nato postopoma dodajajte še mešanico moke in le grobo premešajte. Tudi, če je vidna moka, ni nič narobe. Če boste namreč mešanico preveč zmešali, bo limonov-bananin kruh preveč zbit, želimo si pa lahkega in sočnega.

3) Maso previdno preložite v pekač za kruh, ki ga obložite s peki papirjem, pečico pa ogrejte na 200 stopinj Celzija. V ogreto pečico položite kruh, temperaturo zmanjšajte na 175 stopinj Celzija in ga pecite slabih 40 minut. Po tem času naredite test z zobotrebcem, ki ga zapičite v sredino kruha. Če je izvlečen zobotrebec čist, je kruh pečen.

4) Še vroč kruh prelijte s sokom preostale polovice limone in ga ohladite na rešetki.

 

recept za dojenčke

Tale kruh je tako sladek in sočen, da lahko postane celo otrokov najljubši kruhec. (FOTO: BoobeeFoodee.si)

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.   


 


Recept za limonov-bananin kruh smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.