Zabavne vaje za dejavno življenje

Vadba za nosečnice

Tili Kojić | 2.9.2010

Strokovnjaki za fitnes so prepričani, da je vadba uspešna le, če jo jemljemo kot zabavo, ter da je dolgo pešačenje enako koristno kot kratkotrajni, vendar zahtevni treningi.

 

Zabavanje med telesno dejavnostjo je nadvse pomembno, saj kar 90 odstotkov ljudi, ki se v prostem času ukvarjajo s kakim športom, meni, da jih pravzaprav obremenjuje.


Zato objavljamo nekaj zabavnih vaj, za katere potrebujete samo eno minuto, vendar jih morate opravljati vsak dan:

1.    Med vsakim umivanjem zob se spustite v polovičen počep, pri katerem so napete skoraj vse mišice, pri čemer lahko težišče premikate z ene strani telesa na drugo.

2.    Po vsakem prhanju izkoristite priložnost, da se malo razgibate. Z brisačo se obrišite s hitrimi gibi, kot da bi telovadili.

3.    Med depiliranjem poskušajte stati na eni nogi. Tako boste vadili ravnotežje in dodatno napenjali mišice. Morda vam bo šlo sprva težko od rok, vendar se boste hitro navadili.

4.    Med čakanjem pred semaforjem ali v koloni, ki je pri nas precej pogosto, se za deset sekund trdno oprimite volana, napnite zadnjične mišice ter obenem s krožnimi gibi razgibavajte glavo in ramena.

5.    Kadar ste prisiljeni čakati, denimo pred zdravniško ordinacijo, ne sedite, ampak se raje sprehajajte, kar je koristno za vene na nogah.


Vir: Viva.si