VIDEO: #telovadimdoma s Tanergijo - 4. del

Tanja Želj | 25.4.2020

Danes bomo telovadili s Tanergijino ambasadorko Nino in se pred ali po vadbi sproščali z dihanjem po kvadratu. V članku obvezno preverite tudi majsko Tanergijino novost - pilates v živo na Facebooku!

 

Morda je tudi vam padla motivacija za vadbo. Kakor sama opažam, da pada hčerina motivacija pri domačem delu za šolo.

To je povsem normalno. Nismo namreč vsak dan in vsak teden enako razpoloženi za vse dejavnosti v življenju. Pri ženskah je to še toliko bolj povezano s hormoni in menstrualnim ciklom.

Če torej pride dan, ko imate manj moči, si mirno in brez slabe vesti privoščite počitek.

 

Notranja motivacija 

Ne glede na to, za katero reč gre - telovadbo, zdravo prehranjevanje ali redno nitkanje zob -, motivacijo je vedno treba (po)iskati v sebi. Pri vseh vsakodnevnih in življenjsko pomembnih odločitvah je namreč ključna notranja motivacija. Tudi, ko gre za telovadbo.

Konec koncev, sedaj, ko smo doma, niti nimamo možnosti, da bi se lahko s prijateljico dogovorili za skupno vadbo in medsebojno motivacijo.

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: #telovadimdoma s Tanergijo - 3. del

 

Tanjini praktični nasveti za redno vadbo

Moj nasvet je, da je pri odločitvi za redno vadbo potrebno čim manj razmišljati. Pravzaprav je treba iti v akcijo še preden začnete razmišljati, zakaj bi sploh vadili, ali mogoče raje ne bi, kdaj bi vadili, pa saj lahko kasneje, saj imam itak posnetek ... in tako dalje.  

Vadbo si lahko umestite tudi v svoj urnik (konec koncev ni nič manj resna stvar kot vse tiste nujne obveznosti!) in se je ob točno določeni uri zares lotite, saj sicer sami sebe ne jemljete resno.

Seveda si lahko za telovadbo določite tudi samo dneve v tednu in na določen dan telovadite takrat, ko začutite, da imate več oziroma dovolj energije. Dnevni človekov bioritem je tak, da imamo največ energije za vadbo ob 11. dopoldan in ob 17. popoldan.

Morda ste pa bolj jutranji tip in z vadbo poskusite zjutraj takoj, ko vstanete. Kakšen čudovit začetek dneva! In ne pozabite, čeprav je jutranja vadba včasih čutiti kot da neizvedljiva, so učinki vadbe prav zjutraj največji.

Tokrat lahko v zgornjem videu skupaj s Tanergijino ambasadorko Nino naredite kratko 20-minutno vadbo pilatesa, v spodnjem videu pa vas čaka dihalna vaja dihanja po kvadratu, ki jo lahko naredite na koncu ali začetku vadbe. Ali oboje.


 

NOVO: V maju pilates v živo na Facebooku

Za vse tiste, ki si želite bolj intenzivno telovadbo, pa se nam lahko pridružite na Tanergijinih plačljivih programih za začetnike, poznavalce in naprednejše, poseben in prilagojen program za telovadbo na domu pa čaka tudi nosečnice ter mamice po porodu.

In še posebna novost: v ponedeljek, 4. maja 2020 bomo na Tanergiji začeli z vadbo pilatesa v živo na Facebooku. Izvedli bomo 12 vadb na teden tako za naše stalne stranke, ki komaj čakajo, da Tanergijini centri ponovno odprejo svoja vrata, kot za vse druge, ki ste se odločili, da želite telovaditi doma (nav)kljub domači karanteni. Zaradi izrednih razmer smo se odločili za posebno koronavirusceno - za vseh 49 vadnic v maju boste odšteli le 50 evrov. Več informacij najdete na tej povezavi.

Če imate kakšno vprašanje, mi lahko tudi pišete na tanja@tanergija.si, sem vam z veseljem na voljo za vse gibalne dileme in izzive. 

Mi smo tu za vas, da boste lahko tudi v domači karanteni poskrbeli za svoje telo, da boste zdravi ter predvsem čim dlje časa v življenju samostojni in funkcionalni! 

Tanja Želj Tanja Želj je ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja in življenja. Je idejni in strokovni vodja pilates centra Tanergija®, vodi tudi spletni projekt Fit okoli 40. Jedro njenega življenja je njena družina – hčerka Ela in partner Mark.

Njene ideje ter več informacij o njenem delu in storitvah najdete na Tanergija.si in na Tanjazelj.si.