Učvrstite telo po porodu

P.L. | 26.3.2012

Vibracijska vadba je kombinacija fizičnega treninga in vibracij, ki je izjemno učinkovita pri izgubi prekomerne teže, definiciji telesa in povečanju mišične moči, uporablja pa se tudi za učvrstitev telesa po porodu.

 

Pozitivni učinki vibracij na človeško telo so znani že vrsto let. Tako so nekoč zdravniki svojim pacientom, ki so trpeli zaradi ledvičnih kamnov ali kroničnih bolečin, predpisovali vožnjo po makedamski cesti in beležili občutno olajšanje simptomov. V današnjem času pozitivne učinke vibracijske vadbe vsakodnevno uspešno izkoriščajo številne univerze, športna moštva, zdravstvene institucije, fitnes centri in saloni za oblikovanje telesa. Tudi slavne osebnosti. Ko slišimo za pozitivne učinke vibracijske vadbe, nas navadno prevzame navdušenje nad novo obliko vadbe in misel, da je čas, da končno tudi sami naredimo nekaj zase, je za portal Ringaraja povedala maserka Nina Šavor.

 

Kako poteka vibracijska vadba?

Vibracijska vadba poteka na vrhunski vibracijski napravi - neke vrste vibrajoči plošči, na kateri izvajamo individualno sestavljene programe. Mišice se s kontrakcijo aktivno odzivajo na mehansko stimulacijo, ki jo povzročajo vibracije, se definirajo in krepijo. Ob tem telo tudi sprosti hormone, ki zmanjšajo maščobni delež in izboljšajo splošno počutje (sprošča se namreč tudi "hormon sreče" - serotonin). Med vibracijsko vadbo se aktivirajo skoraj vsa (95 do 97 %) mišična vlakna mišične skupine, ki jo treniramo.

 

Kdaj jo uporabljamo?

Vibracijska vadba je kombinacija telesne vadbe in vibracij, ki se uporablja pri zdravljenju in preprečevanju številnih obolenj in težav, učinkovita pa je tudi pri hujšanju, izboljšanju tonusa kože in odpravi celulita. Kot taka predstavlja pravo revolucijo v športu, medicini in kozmetiki, zato je priljubljena in razširjena po celem svetu.

Vadba s pomočjo vibracijske tehnologije je primerna za vsakogar, ne glede na starost, psihično in nevrološko stanje in je tako primerna tudi za tiste, ki se zaradi različnih razlogov ne morejo posluževati klasičnih oblik vadbe. Primerna je za vse, ki nimajo časa vaditi po več ur dnevno in želijo ravno tako dosegati rezultate pri fizični obliki telesa kot tudi pri kondiciji. Z njo je mogoče krepiti celotno telo, saj deluje na vse mišične skupine in jih enakomerno stimulira.

 

Skrajša čas vadbe

Dokazano je, da je mogoče v samo 20-ih minutah vibracijske vadbe doseči tako dobre rezultate kot pri uri aktivne aerobike. Ta revolucionaren način vadbe omogoča progresivno izgubo prekomerne teže, ki prihrani tudi do 85 % potrebnega časa in napora v primerjavi s klasičnim treningom. Omogoča učinkovito stimulacijo skeleta, mišic, žilnega sistema, živčnega sistema in ostalih celic organizma tako, da sta pospešena njihov razvoj in obnova, zelo dobro vpliva tudi na lase, nohte in kožo saj se z vibracijami celice hitreje regenerirajo. Ker pomaga pri hitrejši obnovitvi tkiva je zelo priporočljiva tudi za mamice po porodih. Na vibracijski vadbi treniramo in krepimo mišice, odpravlja se celulit in rekonstruira se celo telo. Koža postane gladka, mehka in čvrsta.

 

Kako je nastala vibracijska vadba?

Vibracijska vadba je nastala za pomoč pri krepitvi mišične mase in kostne gostote za astronavte,ki so preživeli dalj časa v breztežnostnem prostoru

S pomočjo uporabe vibracijske vadbe je astronavtom uspelo, da so v letih 1994/1995 v vesolju neprekinjeno preživeli več kot 420 dni, kar do tedaj ni uspelo še nikomur. V istem obdobju so se bili ameriški astronavti, brez uporabe vibracijske vadbe, prisiljeni vrniti na Zemljo po samo 120 dneh zaradi posledic velike degeneracije kosti in mišic. Po padcu železnega zidu se je tehnologija vibracijske vadbe razširila tudi v druge države. Dandanes NASA uspešno uporablja vibracijsko vadbo kot del rednih priprav na vesoljske polete, je zaključila Šavorjeva iz kozmetičnega salona La Prina.

 

 

Preberi še:

Sladka brazilska depilacija