Ta presneti celulit!

Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010

Ali ste vedeli, da kar 80 % vseh žensk na svetu trpi za to nadlogo? Medtem ko je bilo moškim po nekem čudežu prizanešeno z zgrbančeno kožo na zadnjici in stegnih, smo ženske ujete v začarani krog nenehnih skrbiI.

 

Zakaj se počutim kot olupek pomaranče??

Pomarančna koža, najbolj razpoznaven znak celulita in ženski sovražnik št. 1, nastane z nabiranjem maščobe, vode in odpadkov, ki se ujamejo tik pod vašo kožo. Žepki te nesnage postajajo vedno večji, s tem pa tudi koža vedno bolj gubasta in zatrdlinasta. Tudi na otip je neprijetna, saj podkožno zastajanje vode povzroča drobne, trde vozličke, posute z majhnimi luknjicami.


Mama, ti si kriva!

Res je, da so nekateri ljudje že gensko nagnjeni h kopičenju maščobnih celic, vendar se poglavitni razlogi za nastajanje celulita skrivajo v vašem načinu življenja. Kaj jeste? Kako jeste? Kdaj jeste? Ali sploh kdaj namesto avtomobila uporabite lastne noge, da pridete v službo? Ali si privoščite toliko vode, kot bi jo namenili vaši tropski rožici?


Naj pustim službo in se preselim v fitnes klub?

Odpravljanje trdovratnega celulita zahteva premišljeno strategijo z veliko dolgoročne discipline in trdne volje. Ne posegajte po drastičnih metodah – obsedeno hujšanje vam ne bo prineslo veliko koristi. Raje poskušajte uravnati svoj življenjski slog na frekvenco zdravih in preizkušenih metod. Kombinacija gibanja, vode, zdrave prehrane in optimističnega pogleda na svet vas bo razbremenila celulita, pa tudi zdravi in čili boste postali. Svoje delo pa si lahko seveda tudi nekoliko olajšate ...


Trije Ringarajini nasveti, kako zmanjšati celulit. (v celoti ga boste le stežka odpravile, tako da ga skušajte vzljubiti!)

1.Sprijaznite se s tem, da celulit je in vedno bo. Ne preživite poletja v dolgih hlačah in z žalostnim obrazom. Na tak način celulit dobi premoč nad vami, česar pa si res ne želite. Zavedajte se, da ga imamo prav vse ženske, še najraje pa nosečnice in mamice, kar pomeni, da sploh nikjer ni razloga za paniko.


2. Pijte enormne količine vode.  Če že ne enormnih, pa vseeno vsaj 2 litra dnevno, tako da boste v vsakem trenutku odžejane, poleg tega pa vam bo voda v toplejših poletnih dneh pripomogla tudi k boljšemu počutju in preprečila glavobol.


3. Gibajte se na zraku, vsa30 minut dnevno. Predlagamo predvsem klasičen sprehod, ki ga lahko izvajate tako nosečnice, še z večjim veseljem pa mamice z vozički in večjimi otroki. Poskrbite tudi za to, da boste na sprehodu nasmejane, tudi če greste na sprehod same. V teh 30 minutah lahko nekaj dobrega naredite tako za svoje telo in nadležen celulit, kot za svoje notranje ravnovesje. V teh 30 minutah dnevno se skušajte v mislih zahvaliti za vse, za kar ste hvaležne, kar vas razveseljuje, kdaj rešuje in tudi za tiste čisto "navadne", vsakodnevne stvari. S skrbmi in stresom, bo šel tudi celulit!