Ota Širca Roš: Tako lepo je biti dvakrat mama!

Helena Primic | 30.11.2019

Ženskost sem za tole sezono pospravila v škatlo. Odkar sem rodila, sem maskaro uporabila le trikrat, visokih pet pa sploh še nisem obula.

 

Kako je biti dvakrat mama, kaj je drugič drugače kot prvič, kaj pa ljubosumje starejšega otroka, kaj vse obvlada očka ... vse to smo preverili pri televizijski voditeljici rubrike Pop IN in oddaje 24UR na POP TV - Oti Širca Roš, ki se je v začetku julija razveselila drugega sinčka Zara.


Ota Širca Roš

 

Kakšen je občutek biti mama dvema otrokoma?

Občutek je čudovit. Tistim, ki nimajo otrok, se bo verjetno zdelo pocukrano, toda mame bodo razumele - ljubezen mame do otroka je neizmerna in če imaš dva, je dvakrat neizmerna. In to je tako lepo! Saj sem rekla, da bo pocukran odgovor.


In kako je Zara sprejel njegov triletni bratec Prem? Je pokazal kaj ljubosumja?

Že v nosečnosti sem pri Premu zaznala predvsem posesivnost in ne toliko ljubosumje. Ko se je namreč kdo samo dotaknil mojega trebuščka, je Prem postal kar nervozen.

Zdaj, ko je Zar izven trebuščka, pa je naravnost zaljubljen vanj. "Kjer je Zar, tam sem tudi jaz, ker sem njegov bratec," je njegov najljubši stavek.

Zar se mu vedno na široko smeji, čeprav mu Prem skoraj ne pusti dihati in se včasih bojim, da ga bo od silne ljubezni kar zadušil.

In še vedno je seveda posesiven - Zar je njegov in pika!

 

V drugo mame po navadi manj kompliciramo. Velja to tudi za vas oziroma kaj je pri Zaru drugače kot je bilo pri Premu, ko se je rodil?

Hm ... vse je drugače, pa vendar enako. Kar ne znam 'pokazati s prstom'. Seveda manj kompliciram in je lažje z Zarom, ampak težje, ker je tu še Prem. Sta bila pa porod in prvi mesec po porodu, ki je ponavadi najtežji, v drugo neprimerljivo lažja.

 

Kako pa je potekal porod Zara, nam lahko morda zaupate?

Ok, porod je še vedno porod. Boli za znoret. Ampak tokrat je šlo brez težav in dodatnega napora. Pomagala je babica Vilma, najboljša bab'ca na svetu, in seveda Borut, moj nepogrešljiv mož. Brez njiju ... Ojoj, kako se mi naenkrat to zdi daleč. Lepo je bilo.


Ota Širca Roš

 

In kaj pravi ponosni očka dveh sinčkov?

Ponosni tata poka od sreče in ponosa. Najrajši striže nohtke in kopa oba sinčka. Zelo rad tudi previja, sploh, če smo kje zdoma. Čim bolj zakomplicirana in previjanju neprijazna je situacija, s tem večjim veseljem se tega loti.

 

S tremi moškimi pri hiši je verjetno kar veliko testosterona. Kako Ota poskrbi za nego svoje ženskosti?

Ha ha, ženskost ... Saj dojim, kaj je bolj ženskega? Malo heca. Ženskost, po kateri me sprašujete, sem prvih par mesecev in za tole sezono pospravila v škatlo. Odkar sem rodila, sem na primer maskaro uporabila le trikrat, visokih pet pa sploh še nisem obula. Se spravim k sebi, ko bom začutila, da moram, da to potrebujem. 

 

Česa pa se sedaj, ko ste štiričlanska družina, najbolj veselite?

Uf, spet bo posladkan odgovor. Sami ste krivi, kaj pa postavljate takšna vprašanja še vedno hormonski mamici. Ko opazujem igro, crkljanje in ljubeče poglede, ki si jih med tem izmenjujeta bratca, sem prepričana, da sem dosegla ultimativno stopnjo sreče.

In komaj čakam, da bova z Borutom lahko opazovala kako se njun odnos razvija, oblikuje in raste.

 

Prihaja prvi Božič v štiri in prvi Zarov Božič. Že imate kakšne posebne družinske božične načrte?

Božič bo tudi letos, kot vsako leto, pri babi in dediju. Nič posebnega, pa vendar najlepše na svetu.

 

Morda za na konec še kakšen nasvet za starše na Ringaraja.net?

Morda ta, da kar vzemite nasvete, ki jih dobite, saj so brezplačni in po navadi dobronamerni. Spravite jih v poseben predal, saj vam morda kakšen vendarle kdaj pride prav, čeprav si tega ne bi nikoli mislili.