Nasveti za odpravo celulita

M.H. | 28.4.2013

Eden večjih sovražnikov večine ženske je celulit. Ta pa nas prične motiti v mesecih, ko se temperature dvigajo in na vrsto prihaja poletna garderoba ter kopalke. Kako se ga lahko znebimo?

 

Celulit na našem telesu najraje kraljuje v vsej svoji veličini na bedrih, bokih, stegnih, zadnjici. In vse, ki se z njim spopadamo, si želimo le, da bi izginil.


Nekateri menijo, da je celulit zapisan v naših genih, spet drugi ga povezujejo z nezdravim prehranjevanjem. Najbrž pa je posledica obojega.


Vsi, ki se ga želimo znebiti, pa se oprimemo za kakršni koli nasvet, ki bi bil lahko uporaben v boju z njim.


A žal, ne gre tako enostavno, čudežne formule ni. Celulita se boste najhitreje znebili tako, da boste v svoj vsakdan vključili veliko gibanja. V teh toplih dnevih izgovorov ni. Če imate dojenčka, kar redno, vsak dan na dolg sprehod. Če je vaš dojenček že večji, se lahko z njim v nahrbtniku odpravite v griče ali pa s kolesom na potep. Možnosti je veliko.


Rednega gibanja na svežem zraku se boste hitro navadili. Ta s sabo prinaša veliko pozitivnega. Vaš dojenček bo bolje spal, vi pa boste imeli več energije.


Poleg gibanja pa nikar ne pozabite še na zdravo prehrano. Jejte sadje, zelenjavo, ribe, pijte vodo, čaj iz kopriv. Pijača z mehurčki vam ne prinese prav nič dobrega, tega se zavedajte. Črtajte sladkor iz svoje prehrane, črtajte jedi z veliko maščobe. Že po nekaj dneh boste opazili spremembo v vašem razpoloženju in počutju.


In vse to so nasveti, ki vam bodo pomagali pri odpravi celulita in vam zagotovili boljše počutje ter zdravo telo. Dolgoročno in ne samo za čez poletje.