Nasveti uspešnega hujšanja

Tili Kojić | 12.1.2011

Se tudi vam kar naprej dogaja, da vam ne uspe doseči in izpolniti svojih novoletnih sklepov, da boste izgubili vse tiste odvečne kilograme? Mogoče se razlog skriva v tem, ker pozornost usmerjate predvsem na svoje prejšnje neuspehe.

 

Jejmo zdravo

Letos za spremembo poskusite zadeve obrniti na glavo.

Namesto na vse dosedanje poraze se raje osredotočite na svoje uspehe, pri čemer bodite posebej pozorni na to, zakaj, kdaj in kako vam je uspelo doseči zastavljeni cilj hujšanja, svetuje znani ameriški klinični psiholog Howard J. Rankin, specialist za različne oblike prisilnega (kompulzivnega) obnašanja ter izredni profesor na Šoli za javno zdravje na univerzi Južna Karolina v Kolumbiji.

V svoji  knjigi Najboljši načini za hujšanje, ki je napisana v pri osebi edine, Rankin predstavlja najučinkovitejše prijeme, tehnike in metode, ki so se izkazale kot uspešne pri številnih članih TOPS (Take Off Pounds Sensibly, Hujšajmo z glavo tops.org), 56 letne neprofitne organizacije za uravnavanje telesne teže v ZDA.

Preberite si osem najbolj vročih nasvetov in tehnik, k katerim so se člani TOPSa, ki jim je uspelo shujšati, najpogosteje zatekali:

1) Postavite si cilje, ki so tako realno kot tudi specifični
2) naj vas začetni neuspehi ne vzamejo vse volje in ne potrejo
3) nagradite se, ko dosežete etapni cilj
4) telovadbo določite za vedno isti čas v dnevu
5) svojo predanost hujšanju prenesite še na prijatelje in družinske člane, da si povečate občutek odgovornosti 6) uživajte svojo najljubšo hrano v skromnih količinah
7) poskrbite, da popijete osem velikih kozarcev vode na dan
8) ne dovolite, da vas čustvena vprašanja, kot je slaba samopodoba vmešajo v vaš načrt, če mislite, da na tem področju potrebujete pomoč, poiščite pomoč strokovnjaka.



Vir: Viva.si