Masaža z bambusovimi palicami

P.L. | 10.4.2012

Bambusova masaža je starodavna terapija, ki so jo uporabljali že v tradicionalni kitajski medicini. Pri masaži se uporablja votle organsko obdelane bambusove palice. Te nadomeščajo terapevtove roke.

 

Bambusova masaža postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas, uporablja se v zdraviliščih in pri lepotnih terapevtih, je povedala maserka Nina Šavor.

Bambusova palica nadomešča terapevtove roke in je sposobna dati globljo, trdnejšo masažo. Palico drži terapevt in jo valja po mišicah z isto močjo, kot bi jo uporabil v svojih rokah. Mišice se nato gnete, kar pomaga pri sproščanju napetosti in zmanjšanju vozlov. Ta tehnika uporablja splošna načela masaže. Podobno kot pri masaži pospešuje cirkulacijo, sprostitev in druge splošne koristi.

Ta tehnika deluje na zelo podoben način kot masaže s kamni. Roke se uporabljajo za delo preko mišic in z bambusovo palico se osredotoča na vozle. Če je palica ogreta, se mišice sprostijo na globlji ravni. Načela in koristi splošnih masaž najdemo tudi v tem načinu. Ko se palica uporablja namesto roke, pa lahko uporabo palice vključimo v vse tehnike in načini. Kadar terapevt manj uporablja svoje roke, lahko ima to še dodatno ugodno vpliva na terapevta z manj stresa v rokah, zapestju in ramenih.

Bambus masažna terapija je starodavna kitajska medicina navdihnjena po naravnem zdravljenju bolnikov z uporabo stebla iz bambusa v različnih velikostih in dolžinah za namestitev na različne dele telesa. Preden se je bambus razvil kot orodje za izboljšanje zdravja ljudi, so ta material že znali uporabljati na 1500 različnih načinov. Uporabljali so ga kot material za glasbene instrumente, dekoracije, in še veliko več. Večina azijskih držav ga prav tako ga obravnavajo kot simbol plodnosti in blaginje, spolnosti in dolge življenjske dobe. V teku časa je bilo odkrito in razvito kot pomoč pri zdravljenju našega telesa.

Metoda, ki se uporablja za to vrsto zdravljenja, je nekako podobna večini vrst masažnih terapij, razen dejstva, da masažni terapevt uporablja bambusove palice, namesto, da masira celo telo bolnika s svojimi rokami, komolci in koleni.

Bambus masažna terapija sprošča napetosti mišic z nenehnim gnetenjem na različne mišične skupine telesa. Pri nas pa jo uspešno uporabljamo kot terapijo za odvajanje odvečne vode iz telesa .

Največkrat gre za terapijo po porodih, ko se celulit in maščobne blazinice še hitreje nabirajo v telesu oziroma so ostale v telesu od poroda. Zelo pomembno da mamice počasi prečistijo svoje telo in organizem ter odvedejo vse negativne toksine in nečistoče iz telesa.

Masaža z bambusom je priporočljiva pri vseh, ki imajo težave z zatekanjem nog posebno v poletnih mesecih, saj lahko s tovrstno masažo dosežemo učinek »lahkih nog«.

 

Še več si preberite TUKAJ.

 

Preberi še:

Sladka brazilska depilacija