Kopanje med menstruacijo – triki za sproščeno poletje

Uredništvo Ringaraja.net | 9.8.2023

Večkrat se nam zgodi, da nam točno med poletnim dopustom zagode menstruacija. To so triki, kako boste te dni preživeli bolj sproščeno.

 

Če vas je ravno med poletnim dopustom presenetila menstruacija, to ni razlog, da se ne bi kopali v morju. Če ste ustrezno pripravljeni in upoštevate nekaj varnostnih navodil, kopanje med menstruacijo ne škoduje zdravju.


To so triki, ki se jih držite in bo kopanje kljub menstruaciji sproščeno:


1) Vsakič si preoblečite kopalke

Mokre kopalke kaj hitro prinesejo vnetje mehurja, rodil ali ledvic, zato si – sploh med menstruacijo, ko je telo še bolj izpostavljeno – po vsakem kopanju mokre kopalke takoj zamenjajte za suhe.

 

PREBERITE TUDI: Menstruacija po porodu

 

2) Menjava tampona

Če uporabljate tampon, ga nujno zamenjajte po vsakem kopanju.


3) Elegantna rešitev

Ena izmed bolj elegantnih rešitev je menstrualna skodelica, ki postaja vedno bolj priljubljena. Poleg tega, da je ekološka, ne potrebujete praznjenja po vsakem kopanju, saj bo večinoma zdržala celoten dan (če menstruacija ni preobilna).


4) Vročina in PMS

Predmenstrualni sindrom je lahko, ko nastopi vročina, še bolj izrazit. Izogibajte se kofeinu, mleku, alkoholu in gaziranim pijačam, pomagalo pa naj bi tudi dodajanje vitamina E.


Menstrualna skodelica je bolj elegantna rešitev

Menstrualne skodelice so vedno bolj popularne in število njihovih uporabnic se veča. Medtem ko smo včasih za kopanje uporabljali večinoma tampone, se zdaj ženske odločajo za skodelico.


Prednosti skodelice:

-          Ni je treba menjati po vsakem plavanju

-          Zdrži tudi cel dan, če menstruacija ni premočna

-          Ni nadležne vrvice med nogami

-          Je prijazna nožnici

-          Ne povzroča srbenja in vnetij


Če boste skodelico uporabljale prvič, bodite pozorne na to, da izberete pravilno velikost. Priporočljivo je tudi, da jo preizkusite preden se prvič odpravite na morje, da se navadite, kako jo vstaviti.

Včasih lahko v menstrualno skodelico zaide voda – če je ne vstavite pravilno ali pa zaradi premikanja nog med plavanjem. To se zgodi redko in ni razlog za preplah. 

 

PREBERITE TUDI: Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu