Ko si mama spet obuje superge ...

Helena Primic | 24.5.2018

V soboto, 26. maja 2018, bodo ljubljanski park Tivoli preplavile tekačice v modnih pastelno roza majicah. Aktivnega in zabavnega dogodka se bodo udeležili tudi znane Slovenke in Slovenci.

 

Trinajstica in velika množica žensk, ki se noro zabavajo ... ste morda pomislili na čarovnice? Ne, gre za že 13. dm tek za ženske, ki bo ženske iz vse Slovenije združil to soboto, 26. maja 2018.

Ob 9. uri bodo tako ljubljanski park Tivoli preplavile tekačice v modnih pastelno roza majicah, ki se bodo podale na pet ali deset kilometrov dolgo tekaško preizkušnjo.

 

Tudi okolju prijazen dogodek

Pri dm skrbijo, da bo tudi letošnji dm tek za ženske tudi okolju prijazen dogodek, obenem pa želijo, da tekačice na start pridejo čim bolj udobno in umirjeno. Tako so vse prijavljene tekačice ob prevzemu štartnih številk prejele kupon za prevoze z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa in kupon za prevoz z vlaki Slovenskih železnic na dan 13. dm teka za ženske. S potrdilom o plačani startnini lahko tudi brezplačno parkirajo na Dolgem mostu v Ljubljani, od koder bo na voljo avtobusni prevoz do parka Tivoli in po ustaljenem voznem redu nazaj. 

 

Spodbudno in sproščeno vzdušje

Za dodatno spodbudo in sproščeno vzdušje na dm teku za ženske bodo poskrbeli številni znani Slovenci – voditelja Klemen Bunderla in Klemen Bučan bosta poskrbela za obilico smeha in dobro voljo, skupina Čuki za razigrane plesne ritme, posebno presenečenje pa pri dm pripravljajo s skritim glasbenim gostom. Med številnimi navijači bodo tudi znani športniki, ki podpirajo vseslovensko dm iniciativo Rastemo s športom.

 

Tudi letos za boljši jutri

Tudi letošnji dm tek za ženske bo imel dobrodelno noto. Na dogodku bodo pri dm ob praznovanju 25-letnice razglasili 25 športnih organizacij, pri izbiri katerih so sodelovali posamezniki z več kot 14.000 glasovi. V sklopu vseslovenske iniciative za gibanje otrok Rastemo s športom bodo izbranim organizacijam podelili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 evrov. Organizacije bodo od junija do konca oktobra v domačih krajih po Sloveniji enkrat tedensko izvajale brezplačne športne urice za otroke.

 

Dogodek za vso družino

Povabilo na dogodek pa ni namenjeno le damam. Dm tek za ženske je namreč priložnost za druženje in sodelovanje vseh družinskih članov. Partnerji bodo spodbujali svoje najdražje, otroci pa se bodo tako kot vsako leto lahko zabavali tudi na Oskarjevem teku. 

 

 

Začnite počasi in vztrajajte

Na letošnji dm tek se lahko odpravite le kot navijačice, saj se je rok za prijavo že zaključil. Toda, to še ne pomeni, da lahko s tekom počakate do drugega leta. Kaj če bi kar danes začeli s treningom za 14. dm tek za ženske?

"V vsej  tej naglici, ki nam jo prinaša življenje, si moraš vzeti kakšno uro za sprostitev in rekreacijo. Potrebno se je le dodatno organizirati. Jaz imam to srečo, da imam mamo, ki mi pomaga in večkrat priskoči na pomoč. Priznam, je veliko lažje, če imaš to srečo kot jaz. Pri mojih športnih podvigih pa me podpira in spodbuja tudi mož. Tečem trikrat tedensko od 30 minut do eno uro. Pretečem od pet do osem kilometrov, odvisno od počutja," je povedala dm tekačica in mama sedemletnih dvojčic Eda Patru, ki se je za tek odločila po vstavitvi srčnega spodbujevalnika, ter dodala:

"Življenje je samo eno, zato glejte, da uživate vsak dan sproti. In ne pozabiti nase in na svoje zdravje! Vse ostalo lahko počaka. Življenje si organizirajte tako, da najdete tudi čas zase. To je izrednega pomena. Mislim, da večina to pozablja. S športnimi aktivnostmi pričnite počasi, postopoma in nikakor ne obupajte že prvi teden. Vztrajajte! Splača se. Počutili se boste bolje."

Se vidimo na 13. dm teku za ženske!

 

Če se težko sama "spraviš v akcijo", se nam pridruži na forumu Fit nosečnica/mamica, kjer si nosečke in mame delimo praktične nasvete glede gibanja in se spodbujamo k zdravi rekreaciji.