Hujšanje brez lakote

Helena Mlakar | 17.4.2013

Pomlad je tu, čas je za sprehode z vozički, za igranje na prostem z malčki. Treba bo odvreči zimska oblačila. Se je čez zimo nabralo preveč kilogramov? Nič zato. Preberite si nasvete za zdravo hujšanje!

 

V današnjih časih je gibanja vse manj. Služba traja tudi po ves dan, če se kam odpravljamo, sedemo v avto. Moderen način življenja pa ne potrebuje veliko kalorij. Kako potem obdržati pravšnjo težo, se znebiti odvečnih kilogramov brez lakote?

Če ste se odločili, da boste začeli živeti bolj zdravo, če želite do poletja izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, potem je na vašem jedilniku najbrž bolj zdrava in manj kalorična hrana. Toda, kako zdržati od enega do naslednjega obroka, če pa postanete po skledi solate lačni že po slabi urici? Morda vam bodo pomagali naslednji nasveti:

Kaj torej jesti, da je zdravo, ima malo kalorij in nas tudi nekoliko nasiti?


Riba

Poleg tega, da so ribe zelo zdrave, imajo tudi malo kalorij. 85 gramov ribe ima približno sto kalorij. Najbolje je, če jeste kuhano ribo.


Zelenjavna juha

Zelenjavna juha je zdrava, nizkokalorična. Če vanjo ne dodate krompirja, testenin, če jo boste pripravili iz sveže zelenjave, za zgostitev pa dodali ajdovo kašo ali polnozrnati riž, jo lahko jeste v neomejenih količinah. Nasitila vas bo in pomagala pri klestenju kilogramov.


Nemasto goveje meso

Nemasta govedina vsebuje omega 3 kisline. Je zdrava in ima malo kalorij. Enkrat tedensko je lahko odlično kosilo. Dva koščka nemastne govedine, najbolje kuhane v juhi in skleda regrata ali zelene solate. Pa brez ocvirkov!


Sadje

Odličen vir energije je sadje. Skodelica grozdja za zajtrk, za dopoldansko malico pa poskusite grenivko, dva kivija ali jabolko. Počutili se boste odlično, sadje vam bo dalo zadosti energije za prijeten sprehod z vozičkom po soncu.


Piščančje meso

Tudi piščančje meso je odlična ideja. Ima malo kalorij. Piščančje meso lahko uživate za kosilo ali za večerjo. Zraven dodajte kuhano zelenjavo ali skledo solate. Poskušajte brez kruha, testenin, krompirja. Lahko in nasitno kosilo.

 

Če se boste lotili hujšanja oziroma spremenili način prehranjevanja, naj vam bo vodilo to, da je potrebno kilograme izgubljati počasi. Pol do enega kilograma tedensko je ravno prav.


Izogibajte se sladkarijam, iz svojega jedilnika črtajte prigrizke, vsak dan pojejte veliko sadja in zelenjave, pijte svežo vodo. Gibajte se. In to je pravi recept za zdravo življenje. Brez stradanja in z nasmeškom na obraz.