Bodite lepe v luninem ritmu

Helena Primic | 10.8.2023

Da bo vaša koža zares čista »do dna por«, bolje prekrvavljena, voljna in gladka, se globinskega čiščenja lotite ob pojemajoči luni, vključno z mlajem.

 

Čeprav še vedno veliko ljudi življenje, usklajeno z luninim ritmom, meče v isti koš s čarovništvom in vraževerjem, nam luna svojo izjemno moč dokazuje prav vsak dan – s plimovanjem.

In glede na to, da je tudi v človeku več kot 70 odstotkov vode (približno isti odstotek velja tudi za Zemljino površje!), je že iz tega vidika logično, da luna pomembno vpliva tudi na človeka.

Zato izkoristite njen ritem tudi pri negi telesa.

 

Globinsko čistite, ko luna pojema

Da bo vaša koža zares čista »do dna por«, bolje prekrvavljena, voljna in gladka, torej zdrava in lepa, se globinskega čiščenja lotite ob pojemajoči luni, vključno z mlajem. Idealno je v znamenju Kozoroga, lahko pa tudi v Ovnu, Dvojčkih, Tehtnici ali Vodnarju.

Čistilne maske oziroma kakršnegakoli čiščenja kože se nikoli ne lotevajte ob rastoči ali polni luni in kadar je v znamenju Leva, saj bo koža ob času, ki je po luni neugoden za čiščenje kože, po čiščenju veliko bolj razdražena, pore se bodo sčasoma povečale ter postale še občutljivejše. Tako bo umazanija iz okolja lažje vdrla v njih in do motečega srbeža ter vnetja bo le še korak.

 

PREBERITE TUDI: Kakavovo maslo za nego strij

 

Koža ne mara Leva

Za čiščenje neugodna rastoča in polna luna pa je idealna za nanos krepilnih ter negovalnih mask za obraz oziroma telo. Tudi za nanos hranilnih snovi je najboljša luna v dneh Kozoroga, prav tako pa so primerni dnevi v znamenjih Ovna, Dvojčkov, Tehtnice in Vodnarja.

Ker so tudi za hranjenje kože neugodni dnevi v znamenju Leva, kot to velja tudi za čiščenje kože, je več kot očitno, da koža ne mara Leva.

 

Ob dnevu Leva za levjo grivo, bogato vas bo nagradila tudi Devica

Če koža ne mara Leva, pa ga lasje naravnost obožujejo! Zagotovo ste že opazili, da se vaši lasje ne odzovejo enako na vsak obisk frizerja, pa četudi vsakič obiščete istega mojstra za lase.

Prisluhnite luninim ritmom glede striženja las in vaši lasje bodo zagotovo bolj zdravo sijali, lasne konice se bodo manj lomile in cepile, izpadanje las se bo zmanjšalo, pa tudi nadležen prhljaj vas bo manj pogosto obiskal.

Preden se naročite pri frizerju, tako vedno preverite, ali je na dan striženja luna v Levu (Lev je idealen za vse, ki imate težave z izpadanjem las ali želite preprečiti plešo!) ali Devici, izogibajte pa se dnevom v znamenju Raka, Vodnarja in Rib, ki so krivi za to, da lasje postajajo vse tanjši in »upornejši«, mastni še bolj mastni, suhi pa še bolj pusti.

 

 

Barva bo obstojnejša in intenzivnejša ob rastoči luni

Čeprav luna na barvanje las nima tako močnega vpliva kot na striženje, je vendarle dobro slediti njenemu ritmu. Če si boste lase pobarvali ob rastoči luni, bo barva nekoliko obstojnejša in tudi intenzivnejša. Nasprotno pa se barva, ki jo nanesete na lase ob pojemajoči luni, hitreje izpere ter pogosteje pušča sledove na ovratniku in obleki.

Tukaj preverite, če si nosečnica sme barvati lase ali ne!


 

Če hočete manj dlak, se obvezno brijte, ko luna pojema!

Ste tudi vi že skorajda obupali nad nadležnimi dlakami, ki po odstranitvi (pre)hitro zrastejo in to pogosto še močnejše ter gostejše?

To se zelo rado zgodi, če jih odstranjujete ob rastoči luni v dnevih Leva in Device. Odstranjevanje dlak na nogah ob neugodnem času lahko povzroči neprijetno zbadanje, koža na intimnem predelu pa se pogosteje vname.

Epilacijo oziroma trajno odstranitev dlak si privoščite ob pojemajoči luni v dnevih Kozoroga (nekoliko manj idealni, pa še vendar ugodni dnevi so tudi dnevi v ostalih znamenjih ob pojemajoči luni z izjemo Leva in Device), ki bo poskrbel, da vam nezaželene dlake ne bodo tako hitro znova zrasle, pri rednem odstranjevanju ob tem najugodnejšem času pa se celo lahko zgodi, da se dlake sploh ne bodo več pojavile. Zato dobro preverite, kdaj si pulite obrvi!

 

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti domače zeliščno mazilo?

 

Ob petkih po sončnem zahodu si vsi v družini strižemo nohte

Morda se zares sliši nekoliko vračevsko, toda če želite čvrste, zdrave in sijoče nohte, si jih je glede na modrost lune treba striči ob petkih po sončnem zahodu. Če se boste držali tega preprostega luninega nasveta, bodo težave z nohti, ki se pogosto zatrgajo, lomijo in cepijo, kmalu izginile.

Tukaj preverite, kako je treba negovati nohte pri dojenčkih!

Seveda je za zdravje nohtov potrebna tudi zdrava prehrana, saj zdravje vendarle prihaja od znotraj, toda morda pa je vzrok vaših težav z nohti le ta, da jih urejate ob sobotah, ki so za nohte po luninem ritmu najmanj ugodne. Še posebno do 12. ure in ko je luna v Dvojčkih, Raku in Ribah.

Za nohte je najugodnejša luna v Kozorogu, ki lahko izniči tudi neugoden vpliv lune ob sobotah – v dnevu Kozoroga sobota sicer ne vpliva pozitivno na nohte, toda prav tako pa ne negativno.   

 

 

Vraščene nohte negujte ob rastoči luni in nikoli v dnevih Rib

Nege vraščenih nohtov se lotite kadarkoli ob rastoči luni, razen v dnevih Rib. Izogibajte se pojemajoči luni, sploh pa v dnevih Rib. Če boste upoštevali pravi čas, bodo nohti spet lepo zrasli in bodo povzročali manj bolečin, nega ob neugodnem času pa lahko povzroči, da se vam bodo zdravljeni nohti ponovno vrasli v meso oziroma bo zdravljenje daljše in z več zapleti.