VIDEO: Prehrana v nosečnostiPravilna, uravnotežena prehrana je zelo pomembna, ko pod srcem nosimo novo življenje, pa še toliko bolj. Prehrana nosečnice z zadostno količino ključnih vitaminov in mineralov je pogoj za dobro počutje od načrtovanja nosečnosti pa vse do poroda in še potem, hkrati pa so zdrava hranila, ki jih boste zaužile v nosečnosti, osnovni gradniki novega življenja.


Zakaj se tako poudarja pomen zdravega prehranjevanja v nosečnosti? Kako naj se prehranjujejo nosečke? O tem v videu zgoraj pojasnjuje mag. Lili Steblovnik, spec. ginekologije in porodništva iz UKC Ljubljana. Preverite!


PREBERITE TUDI: Kako zaužiti čim več folne kisline s hrano?
 
V rubriki ŠOLA ZA STARŠE najdete še več video vsebin o nosečnosti, porodu, dojenju, vzgoji in skrbi za novorojenčka.
 


Video predstavitev so pripravili v UKC Ljubljana kot pomoč bodočim staršem, ki so zaradi epidemije koronavirusne bolezni ostali brez možnosti, da obiskujejo predavanja v okviru Šole za starše. Bodoče staršev vabijo, da se Šoli za starše pridružite tudi v živo, ko bo le ta ponovno organizirana. Vse aktualne informacije o pričetku tečajev za starše boste našli TUKAJ >>>
 
RINGARAJIN NOSEČNIŠKI KOLEDAR: Spremljaj svojo nosečnost iz tedna v teden!
Nosečka, če želiš spremljati, kako se tvoj otrok razvija in raste iz tedna v teden, se naroči na naš nosečniški koledarček. Na svoje e-naslov boš tako vsak teden prejela novo sporočilo z zanimivimi, koristnimi in zabavnimi vsebinami, ki bodo popolnoma prilagojene tednu nosečnosti, v katerem boš.
KLIKNI IN NAROČI SVOJ KOLEDARČEK >>>


 • Novi video nasveti

  imageVIDEO: Zdrava prehrana v nosečnosti in po porodu

  Obstaja veliko napačnih prepričanj in mitov v zvezi s prehrano nosečnice, vsekakor pa je uravnotežena in pestra prehrana najboljša izbira v nosečnosti in po porodu. Pomembno je uživati hrano bogato s hranilnimi snovmi, vitamini in minerali.
  Več >>

  imageVIDEO: Metode lajšanja obporodne bolečine

  Največji strah nosečnic je zagotovo strah pred veliko porodno bolečino. Na srečo na voljo številne različne metode lajšanja te bolečine, od bolje alternativnih do tehnik lajšanja obporodne bolečine s pomočjo zdravil. Več o tem izveste v videu ...
  Več >>

  imageVIDEO: Preprečevanje bolečin v križu v nosečnosti

  Obremenjenost hrbtenice v križu je v nosečnosti iz meseca v mesec večja, zato je pogosta težava noseč stalno prisotna bolečina v križu. V videu si poglejte, s katerimi vajami lahko to bolečino ublažite.
  Več >>

  imageVIDEO: Prehrana v nosečnosti

  Zdrava prehrana je pomemben del nosečnosti same. Če se zdravo prehranjujete vi, bo zdravo v vas živel tudi vaš otrok. Poglejte si video nasvet strokovnjakinje o pomenu zdravega prehranjevanja v nosečnosti.
  Več >>

  imageVIDEO: Strah pred porodom in poporodna depresija

  Pri strahu pred porodom gre za eno od čustev, ki se pojavljajo v nosečnosti in zajema strah pred bolečino, strah, da bo šlo pri porodu kaj narobe, da bo imel otrok težave ... Več o tem in o depresiji, ki se lahko pojavi po porodu v izveste videu.
  Več >>