Highlander Adventure - mini Camina po slovenskih Alpah

Uredništvo Ringaraja.net | 13.5.2021

V Slovenijo premierno prihaja pohodniška oziroma treking prireditev Highlander Adventure!

 

Pohodniška avantura Highlander Adventure, na kateri udeleženci v družbi prijateljev, družine ali sami v petih (ali manj) dneh premagajo sto kilometrov po neokrnjeni naravi, prihaja v Slovenijo.

Pri nas boste to "mini Camino" lahko preizkusili od 10. do 14. julija 2021, petdnevni organiziran daljinski pohod pa se bo začel v okolici Bohinjskega jezera in zaključil v Kobaridu.

Po prehojenih sto kilometrih boste prejeli naziv Highlander.

 

Pet kontrolnih točk s hrano, vodo in prostorom za šotore

Po skupinskem štartu pri Bohinjskem jezeru vsak udeleženec hodi po predvideni poti po južnem robu Triglavskega narodnega parka ter mimo ledeniških dolin, jezer in smaragdnih rek samostojno - ali v družbi partnerja, prijateljev ali družine s starejšimi otroki, če se boste družinsko odločili za ta izziv - in v svojem tempu.

Da boste lažje sledili predvideni poti, boste prejeli zemljevid, prav tako pa se boste morali v petih dneh ustaviti na vseh petih kontrolnih točkah, kjer vas bodo pričakali voda in hrana ter prostor za šotor, za katerega morate posrbeti sami. Tukaj lahko preverite seznam priporočljive opreme.

 

PREBERITE TUDI:   Kako v hribe v skladu s koronapravili?

 

Od začetka do konca v spoštovanju do narave

Predvidena trasa Highlander Adventure Slovenija je dolga 101 kilometer in ima 4.870 metrov višinske razlike, podrobno pa je predstavljena v interaktivnem zemljevidu na tej povezavi.

Highlander Adventure v svojem bistvu poudarja spoštljiv odnos do narave, skrb za okolje in filozofijo brez odpadkov, zato se trasa v celoti izogne območju Triglavskega narodnega parka, kontrolne točke pa niso v urbanih središčih ter so urejene minimalistično. 

Izziv Highlander Adventure ni tekmovanje, zato organizatorji ne merijo časa in ni pomembno, kdaj se boste oglasili na kontrolnih točkah. Poudarjajo pa, da morajo biti udeleženci okoljsko ozaveščeni ljudje, ki bodo upoštevali navodila organizatorja za ravnanje z odpadki in vedenjem v naravi. 

 

PREBERITE TUDI:   Beremo - Gorniška potepanja z otroki

 

Sem sposoben/na prehoditi sto kilometrov v petih dneh? 

Športno društvo Outdoor Adventures, ki organizirajo Highlander Adventure (ter sodelujejo tudi pri organizaciji triatlona Ironman v Kopru, istrskega kolesarskega maratona in mnogih drugih prireditev), bodo pred prireditvijo Highlander Adventure organizirali: 

1) Splošen info dan na spletu - 25. maja 2021 na Zoomu, 

2) Testni 40-kilometrski pohod po trasi teka Ribn'ca Trail z organizirano okrepčilno postajo in vodenjem - 22. maja 2021,

3) Spletni seminar Fizična priprava na celodnevne in večdnevne ture – sredi maja 2021 z Damjanom Čanžkom,

4) Spletni seminar Oprema pohodnika in vedenje v naravi – konec maja 2021 ter

5) Spletni seminar Prehrana pohodnika na celodnevnih in večdnevnih turah – v začetku junija 2021.

 

Več informacij o slovenskem Highlander Adventure najdete na tej povezavi.  

 

Highlander Adventure Slovenija