FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po porodu

Uredništvo Ringaraja.net | 14.1.2024

Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojega trebuha po rojstvu štirih otrok je pospremila z zabavnim in duhovitim komentarjem.

 

Po nosečnosti in po porodu se mora vsaka ženska soočiti s tem, da njeno telo nikoli ne bo več takšno kot prej. To je za marsikatero žensko velik izziv in tudi stres, še posebej v današnji dobi, ko se prek družabnih omrežij širi ideal popolno izklesanih teles novopečenih mamic, s popolnoma ravnimi, mišičastimi trebuhi. Se tudi vam zdi, da so te mamice iz nekega drugega planeta? Vas te slike spravljajo v slabo voljo, frustracijo, vam vzbujajo občutek manjvrednosti?

 

V resnici je to popolnoma nerealna slika resničnega življenja, kar je s svojo objavo želela opozoriti tudi blogerka Mel Watts. Odločila se je, da se postavi po robu tem popolnim telesom in se sama izpostavi ter tako celemu svetu pokaže, kako je v resnici videti trebuh mame po štirih nosečnostih.

 

PREBERITE TUDI: Telo po porodu - štiri resnice in ena laž


Objavila je fotografijo svojega povešenega trebuha, polnega strij in s tem poslala močno sporočilo vsem mamicam sveta. »Komaj čakam, da se vrne moje staro telo –dve leti kasneje (no, pravzaprav 12 let kasneje),« je zapisala v šaljivem tonu in dodala: »Jah, seveda, želela bi tudi, da se vrnejo moje nekdanje prsi, da lahko vprašam 16-letnice, če se jim zdijo ok.«

 

View this post on Instagram

BRB just waiting for my pre baby body to bounce back - two years later (well actually 12 years) Oh and I’ll also love my old set of jugs to return to say 16 year old ones if that’s okay. And whilst we’re at it I’d love my teenage mental health to flick itself right in there too, the IDGAF mind would be absolutely trick right now. ITS NOT COMING BACK, NONE OF IT. I get so angry and fired up when I see people writing about bouncing back post baby. You’ll never ever ever be the same body or mind after you’ve had a baby. It’s gone. Just like your ability to stay up all night and feel fresh the next day. We set so many up for failure because they feel like they need to bounce back, they need to get back to their pre baby selves. Sheesh I’d love my husband to bounce back post birth too, but he ain’t and no one is telling him he should. The reality is that’ll he’ll never be the same either. We either bare the scars on the outside or feel the changes on the inside. Not one person has walked out or been wheeled out of birth the same as they went in. We except we can just go back to our past selves as we cradle our future. Embrace the what the heck you have, if you don’t like it, fix it. With the right mindset you could love the person you are right now, and if someone’s telling you differently - do you really need that? It takes time to like you, but once you do you’ll see that you aren’t actually that bad. And in my case you’ll realise your sense of humour and stunning set of abs will get you the tribe of friends you deserve - including being my own friend!

A post shared by the modern mumma - Mel Watts (@melwatts) on Jun 13, 2019 at 3:43am PDT

 

V nadaljnjih zapisih je natančno in resno pojasnila, zakaj se je odločila za takšno objavo in kaj je želela s tem doseči: »Tako me razjezi, ko se na dolgo in široko piše o vračanju telesa po porodu v formo. Nikoli, res nikoli vaše telo ne bo več isto, niti pamet, potem ko se vam rodi otrok. Vse to je izginilo za vedno, prav tako kot vaša sposobnost, da vso noč prebedite in ste naslednji dan vse sveže,« sporoča pogumna mamica in nadaljuje v istem tonu: »Vsi nosimo brazgotine na zunaj in občutimo spremembe navznoter. Nihče ni prišel iz mame v enaki obliki kot je vanjo prišel. Moramo sprejeti, da smo takšni kot smo in se ne moremo vrniti nazaj. Če se boste pripravili na to že prej, boste imeli radi tudi osebo, v katero ste se spremenili.«

 

PREBERITE TUDI: Resnične fotografije mamic po porodu


S tem, ko boste sprejeli sami sebe, si upali odkrito in brez sramu pokazati, kdo ste in kaj ste postali, ter se na ta račun znali tudi pošaliti, boste zagotovo dobili več iskrenih prijateljev in bili deležni čudovitih komentarjev, ki vam bodo vlivali samozavest, opogumlja ta blogerka vse mame in tudi ostale, ki ste nezadovoljni s svojim telesom. »Potreben je čas, da se sprejmete takšne kot ste, ampak ko vam bo enkrat to uspelo, boste ugotovili, da vendarle niste tako slabi,« je zaključila duhovita mamica Mel.

 

watts 

VIR: Instagram