Aktivni tudi pozimi

bodieko, www.bodieko.si | 24.2.2015

Mrzli dnevi že nekaj časa pritiskajo na vrata. Zato je za nekatere zima dokaj dolgočasna sezona, saj ne vedo, kaj bi v tem času delali in kako bi se razgibali.

 

Tukaj je nekaj nasvetov, kako čim bolj aktivno preživeti mrzle zimske dni.

Kidanje snega
Kidanje snega izpred vašega dovoza je lahko dokaj prijetno opravilo, če se ga lotite na pravilen način oziroma imate pravilen pristop. Če le imate čas in energijo, vzemite v roke lopato in skidajte sneg na dovozu. Tako lahko v 30 minutah porabite kar 245 kalorij, poleg tega pa je to tudi dobra kardio vadba, ki vas bo spravila iz naslonjača.

 
Sprehodi
Manjši sprehodi po vašem okolišu so lahko prijetna zimska aktivnost. S tem lahko v 30 minutah izgubite 176 kalorij.
 

Plavanje
Čeprav je zunaj mraz, pa to še ne pomeni, da so obiski bazenov in toplic nepripročljivi. Ravno nasprotno, saj vas lahko nekaj dolžin po bazenu prav prijetno ogreje. V 30 minutah pa lahko s tem izgubite tudi 320 kalorij.
 
Igranje na snegu
Izrazite skritega otroka v sebi in se razvedrite z igrami na snegu. Gradnja snežaka, sankanje ali kepanje vas bo dodobra pogrelo, v 30 minutah pa boste izgubili 219 kalorij.
Drsanje
Drsanje je čudovit zimski šport, ki je priporočljiv za vsakogar. Prav tako pa je to odlična alternativa sedenju pred televizorjem, poleg tega pa boste po 30 minutah izgubili 202 kaloriji.

Zimski športi
Smučanje, deskanje na snegu ter tek na smučeh, so izredno priljubljeni zimski športi. Nič hudega, če ste začetnik, saj lahko tudi na ta način izgubite obilico kalorij že v samo 30 minutah:
Smučanje: 352 kalorij
Deskanje na snegu: 459 kalorij
Tek na smučeh: 404 kalorij.