Z otrokom na 26. Slovenske dneve knjige na prostem

Helena Primic | 15.6.2021

Na Sejmu na zraku, ki bo v okviru 26. Slovenskih dnevov knjige potekal od 18. do 20. junija 2021, boste lahko kupili otroške knjige s posebnimi sejemskimi popusti.

 

Če je lanski vseslovenski festival Slovenski dnevi knjige potekal virtualno, se letošnji že 26. festival, namenjen vsem ljubiteljem knjig, ponovno vrača v živem formatu.

Za program, ki bo od 16. junija do 20. junija 2021 potekal v Ljubljani in partnerskih mestih (Brežice, Sežana, Maribor, Koper, Slovenske Konjice, Lenart, Ormož, Rogaška Slatina, Novo mesto, Celje, Šentilj …), boste sicer morali izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), kar pa ne velja za sejem na zraku. 

 

PREBERITE TUDI: TOP otroške knjige - kartonke

 

Sejem na zraku v Ljubljani, Kopru, Celju in Novem mestu

Priljubljeni Sejem na zraku se vrača na prizorišče zelenega vrta Društva slovenskih pisateljev (vrta DSP), kjer bo tri dni (od 18. do 20. junija 2021) kar 50 založnikov in založnic ponujalo najboljše ter najbolj sveže knjižne izdaje s sejemskimi popusti in spremljevalnim programom, ki v navedenih mestih poteka v okviru Slovenskih dnevov knjige.

Sejem na zraku se bo poleg Ljubljane odvil tudi v Kopru pred knjigarno Libris (od 16. do 19. junija med 10. in 18. uro), v Celju na Stanetovi ulici (od 16. do 18. junija med 9. in 17.uro ter 19. junija med 9. in 12. uro) ter v Novem mestu pred knjigarno Goga (od 15. do 19. junija med 9. in 19. uro).

Sejmu se tokrat pridružuje tudi raznolik program Slovenskih dnevov knjige, ki na vrt DSP prinaša številne pogovore, predstavitve, okrogle mize in koncerte. V tem času se bodo v Mariboru v sklopu Slovenskih dnevov knjige odvili tudi številni literarni dogodki in samostojni knjižni sejem.

Posebno opozorilo: V primeru dežja Sejma na zraku ne bo!

 

PREBERITE TUDI: Skupno branje pomembno krepi družinske odnose

 

Do otroških knjig s sejemskimi popusti

Med številnimi založbami, ki bodo sodelovale na Sejmu na zraku, bodo tudi takšne, ki ponujajo odlične pravljice, kartonke ter knjige za otroke in mladino, do katerih boste lahko prišli s sejemskimi popusti.

Med njimi so tudi: Buča, Cankarjeva založba, Didakta, Emanuel, Forum slovanskih kultur, Goga, Grafenauer, Hart, KUD Sodobnost International, Malinc, Miš, Mladinska knjiga, Modrijan, Muck Blažina, Ocean, Pipinova knjiga, Pivec, Radovedni Mihec, Sanje, Sidarta, Strip.art.nica BUCH, Stripolis, UMco, Vida, VigeVageKnjige, in založba Zala.

 

Več o Sejmu na zraku in 26. Slovenskih dnevih knjige najdete na njihovi spletni strani, Facebook strani in Instagramu!