VIDEO: #telovadimdoma s Tanergijo - 2. del

Tanja Želj | 10.4.2020

Ta teden bomo s Tanjo Želj telovadili za manj bolečin v križu, Tanergijina ambasadorka Anita pa nam bo pokazala 7-minutno ogrevanje in 17-minutni pilates za odlično preventivo v boju proti bolečinam v križu.

 

Prejšnji teden smo pričeli z domačo (telo)vadnico z 20-minutnim razgibavanjem s palico in upam, da ste se pošteno razmigali ter cel teden pridno telovadili.

Preden pa danes začnemo telovaditi, bi rada nekaj besed namenila bolečinam v križu.

 

Ko boli v križu ...

Statistika pravi, da ima ali je imelo vsaj 80 odstotkov ljudi že bolečine v križu. In kadar imamo bolečine v križu, je seveda dobro, da ne počnemo kar vsega povprek in smo torej tudi pri domači telovadbi posebej previdni, saj je lahko z neprimernim gibanjem z našimi bolečinami v križu še slabše.

Če torej tudi vi spadate med tiste, ki imate težave z bolečinami v križu, boste danes prišli na svoj račun.

Za danes sem namreč pripravila videonasvet s tremi vajami, ki jih lahko izvajate v primeru, da vas boli križ, ki je pripet na vrhu članka.

 

PREBERITE TUDI: Poporodne poškodbe se ne bodo pozdravile same!

 

Da bo bolečin v križu čim manj, je najboljša preventiva!  

Da bo bolečin v križu zares čim manj in da nadgradite svojo domačo (telo)vadnico, pa danes v družbi strastne ambasadorke Tanergije pilates vadbe - Anite iz Gorenjske preizkusite Sedemminutno ogrevanje z Anito, v spodnjem videu na dnu članka pa se prepustite vsem pozitivnim učinkom pilatesa.

 

In ne pozabite: Še vedno velja, da vse vaje izvajajte počasi in nadzorovano, med vajami pa dihajte čim bolj sproščeno. Če kakšne vaje ne morete izvesti, jo prilagodite ali izpustite. Enako velja, če vas med kakšno vajo kaj neprijetno boli.

Saj veste, ker ne moremo biti z vami, da bi vas lahko videli, popravljali in usmerjali, morate zato še toliko bolj paziti sami nase!

 

Za vse tiste, ki si želite bolj intenzivno telovadbo, pa se nam lahko pridružite na Tanergijinih plačljivih programih za začetnike, poznavalce in naprednejše, poseben in prilagojen program za telovadbo na domu pa čaka tudi nosečnice in mamice po porodu.

Če imate kakšno vprašanje, mi lahko tudi pišete na tanja@tanergija.si, sem vam z veseljem na voljo za vse gibalne dileme in izzive.




 

Tanja Želj Tanja Želj je ambasadorka zdravega načina gibanja, razmišljanja in življenja. Je idejni in strokovni vodja pilates centra Tanergija®, vodi tudi spletni projekt Fit okoli 40. Jedro njenega življenja je njena družina – hčerka Ela in partner Mark.

Njene ideje ter več informacij o njenem delu in storitvah najdete na Tanergija.si in na Tanjazelj.si.