VIDEO: Prehrana v nosečnosti

UKC Ljubljana, Uredništvo Ringaraja.net | 24.4.2020

Zdrava prehrana je pomemben del nosečnosti same. Če se zdravo prehranjujete vi, bo zdravo v vas živel tudi vaš otrok. Poglejte si video nasvet strokovnjakinje o pomenu zdravega prehranjevanja v nosečnosti.

 

Pravilna, uravnotežena prehrana je zelo pomembna, ko pod srcem nosimo novo življenje, pa še toliko bolj. Prehrana nosečnice z zadostno količino ključnih vitaminov in mineralov je pogoj za dobro počutje od načrtovanja nosečnosti pa vse do poroda in še potem, hkrati pa so zdrava hranila, ki jih boste zaužile v nosečnosti, osnovni gradniki novega življenja.


Zakaj se tako poudarja pomen zdravega prehranjevanja v nosečnosti? Kako naj se prehranjujejo nosečke? O tem v videu zgoraj pojasnjuje mag. Lili Steblovnik, spec. ginekologije in porodništva iz UKC Ljubljana. Preverite!


PREBERITE TUDI: Kako zaužiti čim več folne kisline s hrano?

 

V rubriki ŠOLA ZA STARŠE najdete še več video vsebin o nosečnosti, porodu, dojenju, vzgoji in skrbi za novorojenčka.

 


Video predstavitev so pripravili v UKC Ljubljana kot pomoč bodočim staršem, ki so zaradi epidemije koronavirusne bolezni ostali brez možnosti, da obiskujejo predavanja v okviru Šole za starše. Bodoče staršev vabijo, da se Šoli za starše pridružite tudi v živo, ko bo le ta ponovno organizirana. Vse aktualne informacije o pričetku tečajev za starše boste našli TUKAJ >>>

 

RINGARAJIN NOSEČNIŠKI KOLEDAR: Spremljaj svojo nosečnost iz tedna v teden!

Nosečka, če želiš spremljati, kako se tvoj otrok razvija in raste iz tedna v teden, se naroči na naš nosečniški koledarček. Na svoje e-naslov boš tako vsak teden prejela novo sporočilo z zanimivimi, koristnimi in zabavnimi vsebinami, ki bodo popolnoma prilagojene tednu nosečnosti, v katerem boš.

KLIKNI IN NAROČI SVOJ KOLEDARČEK >>>