5 položajev za manj potenja med seksom

Uredništvo Ringaraja.net | 1.7.2023

Preverite seksualne položaje, s katerimi vam bo med seksom najmanj vroče ter si boste tako zagotovili najmanj neprijetnega potenja in nerodnih situacij.

 

Potenje in različni izločki med seksom že brez poletne vročine lahko prinesejo številne neprijetne ter nerodne situacije.

Tako da so poleti, ko nam je že sicer noro vroče in se lahko zelo potimo, strahovi, da nas bo med seksom pot kar zalil (kot bi stopili pod tuš), povsem upravičeni.

Preverite, kateri so tisti seksualni položaji, s katerimi vam bo med poletnim seksom najmanj vroče ter si boste tako zagotovili najmanj neprijetnega potenja in nerodnih situacij.

 

1. Presta

Seksualni položaj presta

Ta položaj je idealen za seks na mrzlih tleh. Ženska se mora uleči na levi bok, moški dvigne in med seksom ves čas drži njeno desno nogo, ki jo lahko ženska tudi ovije okrog njegovega trupa, če njemu ne bo prevroče. Pri tem položaju se bo najmanj spotila ženska, ki ji ni treba početi prav nič, sicer pa je to "hladen" položaj tudi zanj.  

 

PREBERITE TUDI: Ali tvoj moški zna injakulirati?

 

2. Po pasje

Seksualni položaj po pasje

Če si želita počasnega in romantičnege seksa, ki bo trajal dlje časa, ta položaj raje preskočita. Znanstvene raziskave namreč kažejo, da je to eden od položajev, ko moški najhitreje doživi orgazem.

Pa vendar je položaj po pasje - ko je ženska na vseh štirih in moški kleče prodre vanjo od zadaj - položaj, pri katerem je najmanj kožnega stika med partnerjema in se moškemu ni treba pretirano naprezati, zato gre za seksualni položaj z najmanj potenja tudi v vročih poletnih dneh.  

 

3. Sedeča samokolnica

Seksualni položaj sedeča samokolnica

V tem položaju se bosta drug drugega dotikala zares minimalno, ker on sedi, pa mu ni treba preveč garati. Poleg tega pa ni prav nobene možnosti, da bi kakšna kapljica potu stekla na partnerja. Super rešitev za najbolj vroče poletne noči!

Kako se lotiti tega položaja? Moški naj se usede na rob postelje ali stola, ženska pa naj se pred njim postavi v položaj samokolnice - dlani na tleh, noge pa na postelji. Če imata klimatsko napravo in vama ni preveč vroče, lahko ženska noge oklene okrog partnerja, sicer poskrbita za čim manj dotikanja s kožo.

 

PREBERITE TUDI: V teh okoliščinah ne seksajte!

 

4. Stoje pred hladilnikom

Seksualni položaj stoje od zadaj

Ta položaj je najbolj priljubljen pod tušem. Toda, če vama ni do vodne zabave, se ga lahko lotita kar pred odprtim hladilnikom ali ventilatorjem. Ženska naj nekoliko ukrivi pas in se nasloni na kolena, steno ali vrata (zaprtega!) hladilnika, moški pa naj stoje od zadaj prodre vanjo, pri čemer lahko drži njene boke.

Vsekakor idealen položaj, ko je zunaj tako vroče, da resno razmišljata, da bi se preselila na Antarktiko.
 

5. Kot v morski školjki

Seksualni položaj morska školjka

Čeprav na prvi pogled tale seksualni položaj deluje zelo neudobno, ženski (in moškemu) prinaša posebne užitke. Ženska mora biti dovolj gibčna, sicer pa tako od nje kot njega ne zahteva veliko "dela". Ker je penetracija zelo globoka, bo tudi iz moške strani potrebno malo gibanja, ženska pa se lahko samo prepusti užitku.

Pri tem položaju, ko ženska dvigne noge in jih ob svoji glavi spusti čim dlje na tla, roke pa pusti ob telesu na tleh medtem, ko on vstopi vanjo v misijonarskem položaju, je sicer nekaj več telesnega stika, zato si ta položaj prihranita za manj vroče dni. 


Vir: Womenshealthmag.com