100% naravna kozmetika za najobčutljivejšo kožo

Uredništvo Ringaraja.net | 8.7.2021

Za vsakodnevno negovalno rutino ne potrebujemo veliko sestavin in kozmetičnih izdelkov, potrebujemo le veliko nežnosti in ljubezni. Ter 100% naravne kozmetične izdelke, ki jih lahko uporabljajo vsi družinski člani.

 

Sodobni starši se zavedamo, da vse, kar damo na otrokovo kožo, je povsem enako, kot če bi otrok to pojedel.

To seveda velja za vse družinske člane.

Ali ste vedeli, da povprečna Evropejka na kožo dnevno nanese preko 505 kemikalij – preko kozmetike, ličil, parfumov, pranja perila in posode ter različnih drugih čistil?

Kako poskrbeti, da se bo družina za vedno poslovila od vseh strupov, ki so v konvencionalni kozmetiki, smo preverili pri Tini Štrubelj, ustanoviteljici blagovne znamke Nelipot, ki je z dvema izdelkoma zmagala tudi v Cosmopolitan Beauty Awards 2021


Otrozhizh

Kako se je vse začelo?

"Ideja za Nelipot je nastala zaradi izgube moje mami. Bila je namreč zelo zdrava in z zdravim življenjskim slogom, zato smo bili v totalnem šoku, ko smo izvedeli, da je zbolela za rakom. Ko sem po njeni izgubi razmišljala, zakaj je pravzaprav zbolela za to smrtno boleznijo, sem se med pospravljanjem njene kopalnice zavedla, da pa pri izbiri kozmetike zares ni bila pazljiva. No, do tega dogodka tudi sama nisem bila posebej previdna.

Tako sem začela poglobljeno raziskovati kozmetiko, se med potjo srečala s sodo bikarbono in njenimi prednostmi ter začela mešati svoje prve kreme proti neprijetnemu telesnemu vonju. In ker so bile zares učinkovite, se je rodil Nelipot," nam je zaupala mamica ?-letne Karle, zaradi katere je ustvarila tudi otroško linijo izdelkov Otrozhizh.


Posebna akcija samo za Ringarajevce do 31. avgusta 2021!

Izkoristite posebno Ringarajino akcijo, ki traja do 31. avgusta 2021, in preizkusite katerikoli izdelek/izdelke Nelipot z 10% popustom.

Pri nakupu v spletni trgovini Nelipot.si vpišite kodo RINGARAJA10 in preizkušanje 100% naravne kozmetike naj se začne!

 

Tako naravna, da bi jo otrok lahko tudi pojedel

Kolekcija otroških izdelkov Otrozhizh je primerna za najobčutljivejšo kožo dojenčka in otroka, saj nima dodanih nobenih eteričnih olj ali parfumskih mešanic (ki so do tretjega leta starosti večinoma neprimerna za uporabo), prav tako pa ne vsebuje alkohola, dodanih stabilizatorjev oziroma konzervansov, parabenov ter mineralnih olj.

Linija Otrozhizh je bila tudi dermatološko testirana, izveden je bil test pod pediatričnim nadzorom in je prejela oceno, da jo otroška koža zelo dobro prenaša. Zaradi svoje 100% naravnosti pa se lahko pohvali tudi z organskim in veganskim certifikatom (izdelki niso bili testirani na živalih).

"Ker so izdelki Otrozhizh tako zelo naravni, staršem ni treba prav nič skrbeti, če bi dojenček po negi ali masaži ročice ali nožice dal v usta," je pojasnila Štrubljeva, ki je vse tri izdelke Otrozhizh pri svoji hčerki Karli uporabljala od tretjega meseca naprej.


Otrozhizh

Za 100% naravno in povsem varno nego dojenčkove in otroške kože so torej povsem dovolj naslednji izdelki:

1) hladno stiskano mandljevo olje z dodatkom vitamina E Otrozhizh 

 2) prva krema za obraz in telo Otrozhizh, ki je ovita v omamen kokosov vonj, ki ga krema dobi iz organskega kokosovega masla, ter

3) otroški šampon Otrozhizh, ki je brez alkohola ali vonja in ga uporabljamo za nežno pranje telesa in las šele po tretjem mesecu starosti največ enkrat tedensko, saj dojenčkova koža za umivanje primarno potrebuje predvsem čisto vodo.

 

Kozmetika, prijazna do kože in narave

Izdelki Nelipot, ki kljub svoji naravnosti ne nastajajo v kuhinji, temveč v modernih proizvodnih prostorih v Ljubljani, so bili že od samega začetka prijazni ne samo do zdravja, temveč tudi do narave.

"Res je, odločitev o trajnostni usmeritvi sem sprejela že na začetku poslovne poti, ko sem tudi prve kozmetične izdelke Nelipot zapakirala le v najbolj reciklabilne embalaže. Na začetku so bili to aluminijevi lončki, danes sta se jim pridružila še steklo in biorazgradljiva plastika.

Problem odpadne embalaže je zares velik in izzivi, povezani z reševanjem tega vprašanja, so po mojem mnenju ključni ter nujni, če želimo ta planet naseljevati še kaj dlje kot naslednjih sto let," svojo poslovno in življenjsko filozofijo pojasnjuje ustvarjalka blagovne znamke Nelipot, ki v prevodu pomeni tistega, ki hodi bos. So tudi Štrubljeva in njena družina kdaj bosonogi?

"Cel čas! Midve s Karli zares radi pustiva čevlje doma in hodiva po svetu bosonogi. Sploh sprehod po travi, ki je še vlažna od jutranje rose, je nekaj najlepšega!" odgovarja mamica, ki je kar nekaj časa iskala pravi prostor za proizvodnjo svojih izdelkov Nelipot, saj je želela v enem prostoru združiti pisarno, skladišče in proizvodnjo. In ji je uspelo.


Nelipot Otrozhizh

 

"Nastajanje kozmetičnih izdelkov Nelipot je ustvarjalen proces, kjer uporabljamo veliko ročnih spretnosti, saj je naša proizvodnja še vedno večinoma ročna, stroje namreč uporabljamo le za mešanje in ponekod za polnjenje. V svoji 'pisarni-tovarni' tako preživim veliko ustvarjalnih ur, ki so dostikrat tudi priložnost za nekaj ur miru in razmišljanja o novih izdelkih," nam je zaupala Štrubljeva, ki sestavine za svoje izdelke Nelipot pridobiva iz Slovenije in Evrope, pa tudi iz Azije (na primer kokosovo maslo ali specifična eterična olja).

"Vedno se potrudim, da poskušam čim več sestavin pridobiti lokalno, še najraje od slovenskih dobaviteljev, saj mi je pomembno, da se v skupnosti, v kateri živimo, podpiramo," dodaja sogovornica. 


Posebna akcija samo za Ringarajevce do 31. avgusta 2021!

Izkoristite posebno Ringarajino akcijo, ki traja do 31. avgusta 2021, in preizkusite katerikoli izdelek/izdelke Nelipot z 10% popustom.

Pri nakupu v spletni trgovini Nelipot.si vpišite kodo RINGARAJA10 in preizkušanje 100% naravne kozmetike naj se začne!

 

Praktična in finančno ugodna rešitev za vso družino

Filozofija Manj je več, ki ji sledi kozmetika Nelipot, pa ni najboljša pot le, ko gre za otroško kozmetiko, temveč to velja tudi za družinsko kozmetiko. S takšno filozofijo namreč podpremo ne le zdravje družine, temveč ima družinska uporaba 100% naravne kozmetike veliko praktičnih in finančnih prednosti. 

"Res je. Najpomembnejša prednost je seveda zdravje, saj se z družinsko uporabo kozmetike, ki ima minimalističen pristop pri sestavinah, izognemo nepotrebnim sestavinam, tudi in predvsem škodljivim.

Družinska uporaba kozmetike pomeni tudi zmanjševanje odpadne embalaže, saj več članov uporablja isti izdelek in tega tudi v celoti porabi. Tako preprečimo kopičenje številnih kozmetičnih izdelkov in spodbudimo uporabo v ustreznem času, saj roki trajanja kozmetičnih izdelkov - sploh pri zares naravni kozmetiki - niso zelo dolgi," prednosti družinske uporabe naravne kozmetike našteva Štrubljeva, ki ima s svojo hčerko Karli posebno večerno rutino, ko si obe na kožo naneseta malo Karlijeve prve kreme Otrozhizh.

Za vsakodnevno lepotno in negovalno rutino namreč ne potrebujemo veliko sestavin ter kozmetičnih izdelkov, potrebujemo le veliko nežnosti in ljubezni. Ter 100% naravne kozmetične izdelke, ki jih lahko uporabljajo vsi družinski člani. 


Več o 100% naravnih kozmetičnih izdelkih Nelipot najdete na spletni strani Nelipot.si, njihovi Facebook strani in na Instagramu.


Nelipot Otrozhizh