Moški razkrivajo: Zakaj je nosečka seksi?

Helena Primic | 16.9.2023

Nosečniški trebušček, zaobljene telesne krivulje, polne prsi … le nekaj razlogov, ki potrjujejo, da so tudi nosečnice lahko pošteno seksi. Za vas smo zbrali pet razlogov, ki jih najpogosteje navajajo moški. Ženske, presenečene boste!

 

1. Tvoj nosečniški trebušček je tako lep.

Okrogel trebušček je tudi moškim lep. Še posebno, ker vedo, da v njem raste njegov otrok oz. da je buši vse večji tudi zaradi njega. »Pred mano se razvija sad mojega dela,« se je pohecal eden izmed bodočih očkov. V pozni nosečnosti je seveda nosečniški trebuh lahko med seksom v napoto, toda moški so zelo veseli novih položajev in tehnik, zato se potihoma zagotovo večkrat zahvalijo trebuščku. In katera poza je v nosečnosti najboljša? Katerakoli vama najbolj ugaja!

 

2. Tvoje prsi so vsak dan lepše. In to po popolnoma naravni poti!

Ne glede na to, ali ima ženska majhne ali velike prsi, med nosečnostjo so nanje nori prav vsi moški. Poleg ostalih nosečniških sprememb telesa namreč spada tudi to, da so iz dneva v dan vse bolj polne, mehke, pa vendar čvrste. »Čeprav ima moja žena čudovite prsi, jih med nosečnostjo nisem mogel nehati občudovati,« nam je zaupal Peter iz Ljubljane. Slaba stran je seveda večja občutljivost prsi, ki pa jo lahko izkoristite za nežen in senzualen seks. Ali pa se gresta igro »Lahko samo gledaš!«.

 

PREBERITE TUDI: 8 znakov, da bo ON dober očka

 

3. Tako rad te razvajam.

Moški so po naravi lovci in preskrbovalci, kar pride še posebno do izraza, ko je ženska noseča in potrebuje partnerjevo pomoč – pa naj gre za dvig večjih bremen ali vezanje vezalk v zadnjem trimesečju. »Tako dobro sem se počutil, ko sem lahko skrbel za svojo žensko, ki je nosila najinega otroka. Počutil sem se močnega in sposobnega, kar je seveda vplivalo tudi na mojo samozavest med rjuhami,« je razkril Samo iz Postojne. Zato nosečke, izkoristite čas nosečnosti in se pustite razvajati, masirati in ljubkovati.

 

4. Seks je definitivno boljši! 

Tako ženske kot moški opažajo, da je seks med nosečnostjo boljši. »Kot bi nekako stopila na naslednjo raven,« je pojasnil eden izmed bodočih očetov. Za to so krivi tako nosečniški hormoni kot ženska večja sproščenost v lastnem telesu. »Pa tudi to, da je med nama oz. najinima telesoma najin otrok, naju je med seksom zelo povezalo oz. ustvarilo nek tak poseben, duhoven občutek seksa, ki ga prej nisva nikoli čutila,« je dodal navdušen očka iz Maribora. Posebno sproščenost v času nosečnosti začutijo tudi pari, ki so se morali zelo truditi za zanositev, saj lahko končno v seksu zares uživajo, brez skrite agende »Tokrat morava zaploditi otroka!«. Moški so tudi zaupali, da v času nosečnosti svojih nosečnic ne upajo »siliti« v seks, saj jih je strah za otroka, zato bodoče mamice le prevzemite pobudo in nikar ne čakajte na svoje moške, ki si vas zagotovo želijo.

 

5. Devet mesec si tako rekoč boginja.

Nekateri moški so popolnoma očarani nad ženskimi oblinami nosečnice. Druge očara ženska požrtvovalnost in prilagodljivost – kaj vse so pripravljene storiti za njunega otroka, kar v partnerstvu zbudi nežno romanco. »Mene je očarala predvsem njena energija, ki je žarela iz njenega telesa, gibanja in vsega, kar je počela, ko je bila noseča. Zame je bil ta nosečniški žar eden izmed najmočnejših afrodiziakov. Kot bi si žena vklopila gumb Seksi,« se spominja Andrej iz Kopra. Zato se v času nosečnosti redno spominjajte, da ste v resnici boginja, ki v sebi nosi novo življenje. To bo gotovo dobro vplivalo na vajin partnerski odnos.