Družinski dan med vrtnicami

Uredništvo Ringaraja.net | 10.6.2021

Vrtnični vikend bomo začeli s zajtrkom-piknikom med vrtnicami, s pomočjo pametnega telefona prisluhnili več kot 30 zgodbam o vrtnicah in dan zaključili s čarobno glasbo Mozarta v Rozariju. Se dobimo med vrtnicami v Arboretumu!

 

Danes obeležujemo že 18. Slovenski dan vrtnic, ki ga bodo v Arboretumu praznovali kar cel vikend oziroma teden.

Vrhunec Tedna vrtnic v Arboretumu bo potekal od petka, 11. junija 2021, do nedelje, 13. junija 2021, ko si bomo tudi družine lahko privoščile pravo pravljično doživetje med vrtnicami.

 

Dan med vrtnicami v družbi videovodiča

Dan med vrtnicami se bo v Arboretumu začel z zajtrkom med vrtnicami - piknik košaro, ki jo je treba predhodno naročiti (e-naslovu kavarnarboretum@gmail.com in telefonska številka 040 350 602).

Po sproščenem družinskem zajtrku na mehki travi in ob poslušanju ptičjega petja boste svoje pravljično družinsko doživetje lahko nadaljevali z ogledom številnih vrst vrtnic v Rožnem vrtu Marije Auersperg Attems, Vrtu slovenskih vrtnic in Vrtu slovitih vrtnic, kjer vas bo vodil pametni avdiovodič. Tako otroci kot odrasli boste pri vsaki vrtnici lahko prisluhnili eni od več kot 30 pripovedi o izbrani dišeči in skrivnostni rastlini, ki traja okoli štiri minute.  

Za uporabo avdiovodiča potrebujete le pametni telefon, naloženo brezplačno aplikacijo za branje kod QR in aktiviran prenos podatkov. Obseg podatkov je majhen, ker gre za zvočni posnetek, tako da tudi v sončnem vremenu, ko so kontrasti lahko šibki, ne bo težav z branjem z ekrančka.

 

PREBERITE TUDI: Ste že obiskali deželo pastirskih škratov na Krvavcu?

 

Od vrtničnega sejma do Mozarta v Rozariju

Tako v soboto kot nedeljo bo med 10. in 18. uro potekal vrtnični prodajni sejem, na katerem boste lahko izmenjali ali kupili vrtnice ter kozmetične izdelke iz zelo dragocenega eteričnega olja vrtnice.

Že v petek, 11. junija 2021, boste od 17. ure naprej lahko doživeli slavnostno otvoritev Tedna vrtnic s pogovori o vrtnicah, napovedjo razstave EU v vrtnicah, predstavitvijo hologramske predstave Vrtn!ca (ki bo na ogled cel teden vrtnic!) in glasbenim programom.

V soboto, 12. junija 2021, boste med 16.30 in 17.30 lahko v Spodnjem rozariju prisluhnili strokovnemu vodenju z Matjažem Mastnakom, ljubitelje umetnosti in vrtnic pa bo gotovo razveselil koncert Mozart v Rozariju - Figaro na severu, ki se bo začel ob 18. uri in je plačljiv.

 

PREBERITE TUDI: 5 top družinskih izletov po Sloveniji po izboru Ringarajinih staršev

 

Spoštujte vsa priporočila NIJZ

Za obisk parka Arboretum je seveda treba plačati vstopnino (tukaj si lahko ogledate cenik), sicer so vse ostale aktivnosti (razen koncerta Mozart v Rozariju) brezplačne. Za strokovni vodenji velja omejeno število mest, ki jih lahko v času Vrtničnega vikenda preverite ob vhodu v park, kjer opravite tudi brezplačno prijavo.

Vodenji in prireditve v času Vrtničnega vikenda bodo izvedene skladno z veljavnimi epidemiološkimi ukrepi. Organizatorji prosijo vse udeležence, da tudi sami skrbijo za zadostno medosebno razdaljo in spoštujejo vsa priporočila NIJZ.